Friday, June 24, 2016

19 Ramadhan - my 10th years anniversary

Dear my husband
Thanks a lot for coming in my life, For being my best friend and my husband!!! Happy wedding anniversary!!!Never thought my life would suddenly improve, After getting a husband like you!! Happy 10th wedding anniversary to us!!!

Alhamdulillah..sapa sangka..sapa menduga..berjumpa bln august 2005..masa tgh sibuk join kontinjen merdeka..bermula jd kawan..1 september 2005..start dating2..
masa tu kawan je..seriously..KAWAN
pastu mcm ada bunga2 suka..sbb kitorg sekepala..aku leh citer apa2 je kt dia..same goes ngan dia pun..
lps tu..biler dh serasi berkawan..salu kuar makan n borak2..kitorg decide nk serius..tp xnk kawan lama2..biar bercinta lps kawin..
akhirnya 25 december 2005 kitorg bertunang..dengan perjanjian tempoh bertunang hanya 6 bln je..
24 jun 2006..kita diijabkabulkan..alhamdulillah..sehingga sekrg..
cantik sungguh perancangan Allah SWT buat kami berdua..
10thn yg sangat membahagiakan..
tipu la kalo ckp semedang je baik2 n happy2 belaka..tambah2 biler 2 org yg sekepala hidup serumah..kalo tak jadi huru hara mmg tipu ler..
dari aku yg jns ikut kepala sendiri..ego tak bertempat..dh kawin kena pula blaja bertolak ansur..sbb kalo dh masing2 API..sapa nk jadi AIR? gituu..
pesanan mak abah mertua menjadi panduan..nk kenal anaknya..kena la tanya kat mak ayahnya..kan?
mana ada manusia yg perfect? dari situ aku blaja...cuba ltkkan diri aku dlm kasut dia..cuba kawal marah..cuba blaja amik hati dia..mcm2 la..nk dptkan hasil yg baik org kata..kena byk USAHA & selebihnya TAWAKAL..
biarpun Allah menguji kami masih tak berpeluang nk jadi mak abah lagi..tp sabar tu kuncinya
syukur sgt sbb mycinta aku ni bkn jenis pressure aku tak bertempat..bkn la tak kisah langsung..tp benda yg luar bidang kuasa kita...perlu ke kita mengeluh atau merungut? 
kita dah usaha..kita dh cuba...tp ALLAH blum mahu memberi..tak layak kita nk mempersoalkan..Alhamdulillah..Allah Maha Mengetahui bila masa yang sesuai utk kami..

Terima kasih buat 10 tahun ini, cintaku..
Biarpun kekdg bile time gaduh tu besar kecik besar kecik je ngk dia ni..tp fikir balik segala kebaikan yg dia bagi utk aku..tolak tepi & hadam jela segala yg menyakitkan tu.heh

jatuh bln posa kan..tanya si dia nk makan apa..kenny rogers je katanya..ok..lets
aku banje makan sbb dia dah bagi adiah.. :)
dpt hadiah in advance...aku bkn jns suka tukar2 hp pun..asal blh aku layan drama kt HP cukup la..tp dh org bagi adiah ni..sapu jela..hahahaa
balik tu dia request nk makan spagethi utk sahur..ok la..layan jela..sbb dia dh bg adiah kan?eheheh

No comments: