Wednesday, December 23, 2015

bonus day!

18 dec 2015 - hari dpt bonus
sehari sebelum tu kecoh suma sbb katanya kuantum thn ni rendah..
tu la kan..kalo dh terbiasa dpt 3-4 bln...biler dpt kurang..suma rasa stress gak la
mcm aku la..dh plan dlm kepala otak ni mcm2..bajet dh buat
tp biler dpt rendah / kurang dr yg dibajetkan..sahih la stress dibuatnya
terpaksa la potong sana sini..huhu..tp takleh nk salahkan management sbb ni masalah 1 negara kot..ekonomi tgh krisis kan..so redha n pasrah jela
yg penting masih lagi ada rzki nk dpt bonus..org lain blum tentu dpt pun..huhu
hari bonus tu mmg dh plan ngan geng ofis nk g sogo..
tp aku xdelah membeli sgt..cumanya depa pegi bahagian kanak2..aku pun ada gak la terjebak sket..cuma beli kasut keje la utk diri sendiri..

kuar kul 11 (opss..jgn bgtau bos..balik ofis kul 3..hahahah!!)..pas shopping kitorg g makan kt old town..nk mkn kt sogo org meramai sgt..huhu
strawberry float..mine
iced lemon tea ..wati
air suam ...yan..kalo aku x order dh la..hahaha
makan time!
hasil tangkapan utk anak2 buah
malam tu ke aeon big wangsa maju..biasala..refill brg dapur ..try makan kt salam noodles...kedai baru buka..konsep self service...air free refill...try la..harga reasonable..
am tu mmg salu kena ikut..aku ckp dia tu PA aku..haha..tlg bwk brg..
aku order ni...rasa? so-so..tp mi dia sedap..
depa order sama...nasi pastu ada kari kambing ala chinese muslim..dorg kata sedap..tp aku rasa pekat sgt kuahnya tu
takde pun org nk amik gambo aku...tpaksa la snap sendiri..hahaha
up dengan sate ayam n kambing ni..secucuk rm2 ye...tp ngk la sate nyer..mmg isi sesaja..ok la rasanya..blh telan..hehe
pas beli barang..lapo lagi..mycinta mcm faham2 je yg aku x kenyang makan mi tu je..hahaha..so blk tu kitorg ngeteh kt A-Malik...org tu test phone baru dia..hehe
depa makan roti bako je
amik ko..org tak kenyang nk makan cheese naan..hahaha..cuma x order ayam tandoori je..tp half je abis aku mkn..lg half aku loyong kt am..dia tu tak suka membazir..hahaha


No comments: