Sunday, August 2, 2015

raya ke3 & blk ke KL

pagi2 lagi dah bangun sbb mmg takde plan nak berjalan2 arini
mood nak masak je sbb mesti ramai org nk mai beraya...
so pagi2 MIL aku dah tanya menu aku nk masak
ada my fren dr kedah poslaju pes nasi daging..ok nak buat
makan ngan air asam kerisik
pastu ada gak perencah nasi arab yang bawak balik kampung earlier pun tak masak2 lg..so lets masak
MIL ngk byk benda aku masak beliau dah pening nk makan mana 1..hehe
sudahnya...nasi arab tu licin...org2 dlm umah gak yg bedal
yg dtg kita jamu nasi daging n air asam kerisik..pun abis
nak balik KL pas asar tu aku topup lauk2...sbb leh jamu nasi putih n lauk pauk pula
aku masak sayur campur n ayam masak merah..dah pesan adik ipar suh topup telo dadar je wat tambah lauk..dah setel aku siap2 n balik KL

nasi daging
nasi arab ayam
sos
salad
otw balik dr tol bentong jem ok..tp berjalan so kira ok gak la
bawak balik ayam hutan..haha..elok pulak tu dia dok dlm kotak tu
malam tu sampai KL ...MIL kol kata suma yg aku masak abis licin! wahhh...alhamdulillah la kan

No comments: