Thursday, May 7, 2015

myvitaku...sejarah berulang kembali..huhu

baru dpt kt tgn 2 mggu pas touch up tang belakang tu...dan kurang dr 6bln (dr accident pertama - yg aku langgar org kt ipoh tu)dah kena lagi..huhu
kisahnya 24hb tu aku tetiba drive pulak sbb byk benda dah plan nak buat..
kan pesta buku start 24hb tu..so dah berjanjian ngan adik ipar aku..dia turun kt pekeliling aku suh dia naik tren g PWTC..aku tgu kt sana..so leh balik bersama2..
plus aku nak amik kain yg dah berpasang2 suh fifi simpan tu..
plannya sabtu 25hb tu nak blk kg la sbb dh gaji kan..senang la sekali jalan
tu la dia..kita hanya mampu merancang..perancangan ALLAH juga yang mampu mengatasinya
aku kuar umah kira awal gak la..dlm jam 7.50pg...
tapi jem amat kt jln genting klang..mengarut tul..pttnya pagi tu dah tergerak nk masuk DUKE kuar jln kuching n masuk bukit tunku je..tapi tu la..aku ni ntahla..tetiba lak masuk jln genting klang..haihhh
slow je bawak sbb aircond dok tumpu kt muka..so nafas aku lak jadi semput..huhu
sampai kt sunway putra tu..lg slow sbb selekoh kan..tetiba ada myvi putih bumped keta aku..
fuhh..aku ingt dia dh nmpk kitorg dia benti..tak ye..rupanya lg dia tekan minyak..or mata tak fokus dok ngk hp kot..berpusing gak la keta aku sebelum terbabas ke tepi tu..haihh
keta myvi tu larik ok..ye..larik..pastu mujo ramai saksi dan suh dia u-turn..mujo gak masa tu lampu merah..so dorg sempat tahan dia..
ppuan cina..hmm..awatla aku mcm berjodoh gak ngan depa ni..aritu pun ngan dorg juga..myvi juga!! ishhh
pas dia u-turn dia turun2 keta je dia tanya camni "so camana?"
hoih..menyirap aku..hilang semput aku..muka dia aku ngk kecik besar je time tu
ngk keta aku pulak..ishhhhhh..sori to say..mmg makian je aku dalam hati..hmm
terus kol sepupu aku yg handle kes accident tu..si dwen la sapa lg..
dh sabar sket..aku tanya dia blk "u tanya i camana? u yg langgar keta i sampai jadi camni, i shud ask u how u drive ur car!"
pastu dia ckp dia x nmpk sbb view dia blocking ada lori parked tepi tu..hallo..aku cuba berdiri kt tmpat dia kuar parking (dia dok kondo tu) dr kondo...parking tu naik bukit dan ko septtnya berhenti sbb nak kuar simpang (tu mmg rules ye)..stop ur car..ngk kiri kanan..ok, tak nampak sbb lori blocking..ko unjur sket bhgn depan..kalo make sure takde keta baru ko jln dan bkn laju...slow la unless ada keta yg jarak jauh sket..ni tak..ko tekan minyak laju2 pastu dh langgar org ko larik..
sempat aku tazkirah jumaat kt dia..bkn marah (tgh kontrol giler2)
pastu dia kata ok..let insurance settle this..pastu bawak g balai la..keta aku mmg takleh nk watpe dah..mmg sedih hancur berderai rasa hati..aku fikir xpela..biar keta yg teruk asal aku n mycinta takde apa2..kalo la dia laju n hentam bhgn depan mmg mycinta yg kena..so bersyukur gak tang tu
kat balai mmg minah tu rupanya folo aku dr blkg..sbb dia x tau kt mana balai trafik nk kena g..
kt balai pun dok bz sgt ngan hp..hmmm..ada aku smpan gambo dia..tp xyh la nk tepek muka kt sini..aku hitamkan muka dia...mmg hangin je ngk..so dah dkt 3mggu la aku patah kaki nk g memana..
mmg nk cpt siap..tp fikir2 blk..full body repair..biar lambat asal suma complete and back to normal la..kang push2 sepupu aku suh cpt2..rupa tak semenggah pula..hmm.
pintu blkg tu mmg totally out..tayar pun larik dr kedudukan asal
pintu dpn tang mycinta pun kena sket

terbabas dan bumper depan pun terkena juga

ahhh..robek hatiku

ni dia orgnya
keta dia pun teruk bhgn kiri dpn..
kat balai polis trafik jln bandar
now keputusan pun dah kuar...mmg dia yg salah..so dah pun kena saman..alhamdulillah..
so keta aku mmg fully covered guna insurans dia la..lega rasa
kalo tak kena 13k..huhu..

No comments: