Monday, May 18, 2015

BBQ time! ~4 May 2015~

ni last minit plan
tau jela ssh nk dpt free time abah aku tu..tmbh2 lagi bln may-jun ni..haih tiap2 mggu ada prog situ
so pas balik dr kg ahad tu..wassap family dah beriya2 nk g umah abah aku..
pastu roger abah aku..katanya prog dh abs..so agreed la kami nak ke sana isnin tu..
last minit decide nak masak apa..masing2 sibuk nau nak bako2..ok, kita bbq...cuma iwan je takde..sbb penat katanya..fine, dh salu sgt pun program kitorg dia tak join..hehe..biarkan dia..
dlm wassap family boh gambo ni..masa ni suma dok tanya korg kat mana..korg kat mana..kitorg post gambo ni ckp kat I-City..hahahah...walhal tgh beli air mineral 1 kotak kt PJ new town tu..hihi
dorg dh otw...tak bawak apa katanya sbb penat merewang...
lepak sat..pastu wat cheesy meatball ni..ngk resepi mcm senang..tp aku silap daa..daging tu ptt goreng dulu..tp aku main campur terus..huhu..pun abis!
rebus makaroni siap2..
tukang bako dah start nk wat keje..suma amik portion masing2..dorg ni bako ayam..abg bob bako ketam..mycinta bako kambing..lantak kome la
ahli2 pembako..abah aku tlg2 je..hehe
nyumssssss
dah siap hidang...sibuk je kan dorg ni
3 family tapi..penuh 1 meja!
ayu bawak donut..tak abis2 uplod dlm wassap..huhu
hasil pembakaran mycinta..hehe
makaroni dah siap
sosej & ayam
haha..ni abg bob nyer keje..bako ikan pari...daunnya jadi hitam! tp isi ok
air sirap laici..ngan teh o panas..tp kt sblh tu ada air botol juga ye
akak aku , alin bawak sambal goreng jawa..ni dari hasil rewang katanya
akak 1st bawak ni
pun akak 1st..ikan bawal masak sos
onion ring aku beli..sedap! leh repeat..meatball...telo dadar tu hasil dr salut meatball tu..ada belen..aku grg je..haha
ketam...nyumsss
abah aku..biasala..informal pun jadi formal...ada ucapan..ada bacaan doa..layan je
tunggu nak makan
khusyuk dgr sepatah 2 kata..hahahaa
tak fokus eh!
hahah..ngk aku n acu..ye...siap susun meja kerusi bagai
ok, dah blh makan! serbu!!!!
hahah..bengong suma
my plate..amazing..tak bertambah pun..makan ni je sampai sudah
pastu meratah ni..akak aku masak termasin sket.kalo bab masak lemak siput sedut..aku rasa aku masak lagi win..ni bkn aku ckp..depa yg cakap..hahahaha
kalo dah dpt kucing....
bday celebration for feb - may 2015...tercicir nama abg bob..hahahah
kek ditaja oleh am..
pemberian hadiah katanyaaa
kawan aku suh jualkan jubah dr dubai...depa ni jadi model aku..poyo tul kan..hahaha
adeh..walopun sat..tp tetap la rasa happy sbb dpt berkumpul..

No comments: