Monday, April 27, 2015

kembali semula

ramai tertanya2 kt FB psl keta aku ni..hahahah..tau jela..aku ni kalo dah syg reta...dah kalahkan org bcinta..tak nmpk sehari mcm nak giler..camtu la..
keta aku x sakit apa pun..cuma masa accident dulu..sepupu aku wen tanya psl kemek tepi tang belakang tu..aku ckp tu time memula bawak keta dulu..biasala..suma benda nak gesel..hehe
dia janji nak bawak repair dan aku tak yah kuar duit 1 sen pun
eh eh..camana tu
giler taknak?hahha..camana caranya tu aku xreti nak explain cmn..wen tau la..dia kan longkai..haha
so dr sehari ke sehari wen dok tanya biler leh amik keta..
tapi madang je aku ada hal nak guna keta..
so ada 1 week tu mmg aku tak kemana...wen lak kata ala k.ita 3-4 hari siap la
ok..aku lepaskan walo berat hati ...huhu
3-4 hari la sangat!!! rupanya masuk 3 mggu..haha..tu sbb ada urusan yang membantutkan segala
sian wen terpaksa layan aku nyer wassap yang merintih2 kesayuan..haha..
tapi wen ni mujo la ada 2 keta kan..so 1 keta dia bg la aku pakai sbb aku ckp ada hal ke apa...dia bg aku pakai persona dia..merasa la pakai keta persona tu blk kg ye..tp aku bawak slow2 sgt sbb 1. keta orang lain...2. sbb enjin dah modified yg kalo tekan minyak macam ngajak org race je rasa..huhu
akhirnya..pas 2 mggu lbh ..wen wassap aku bgtau keta dah siap..yay!!

kak ita, keta wen antar g polish & cuci ni..pagi2 si wen dah wassap aku skali gambo..haihh..rindu!!
petang..masuk lg wassap dr wen "kak ita, wen park kt umah dulu..nak antar keta lain dulu blh ye"
wen..kesayangan..haha..puii..wei..kitorg sedarah la..sebab 1 susuan..aku penah tumpang susu mak nyerr..dwen ni sebaya adik aku, am tu..
wife dia...gee and aqil (anak) yang aku pnggil capang..ahehehe
payah nak amik gambo ngan dia..

wen antar keta kat aku malam tu..tapi dia suh aku antar dia n anak bini ke stesen komuter sbb dia park keta dia kat situ..eh eh..tak sampai hati ok..dah la repair free..pastu dia tlg antar lagi sampai dpn umah..aku pulak mmg dah bgtau nak banje makan..oleh itu aku decided nak banje dia makan dan antar terus la dia ke parking keta...
makan kat section 22...sedap dan cepat..!! tomyam campur + telo bungkus
siakap 3 rasa
udang celup tepung
kailan ikan masin n sambal belacan + timun


wen kata "takut tul ngk k.ita order makan!!" hahaha...aku ckp ni biasa sangat la ni..dia lum ngk time kitorg buka posa ramai2 1 family ..ahaha..mst dia pengsan!
selang brp hari..aku ngk mentol n cermin lampu depan (tang bawah) pecah..ngk kesan bkn langgar apa2 tp mcm org sabotaj..hmmm...aku wassap wen..dia kata nk repair nnt dia amik keta..aku tgh fikir lg ni..takpe la kot..aku g bengkel perodua biasa jela ...nk tnggu berminggu tu yg tak sanggup!

No comments: