Thursday, January 8, 2015

cameron trip - 1st day

R&R tapah
kitorg pegi 3 keta..tp keta akak aku, ayu lak tayar tetiba kena paku..so dia tpaksa exit rawang nak tampal tayar..tu yg kitorg tggu dia kat sini ..smpat la makan crispy prawn KFC yg mabeles tu..hehe..
keta aku ada acu n am je..abah aku tpaksa naik ngan alin..sbb beg2 bebdk ni ngan beg aku je dah penuh bonet..ciss
tgh tgu org homestay antar kunci n guide jalan..memula biler dh plan ke cameron..terus aku cari hmstay..mmg taknak hotel sbb kitorg nk masak2..so cari nyer cari jmpa 1 umah teres semi D..2 tgkat..ada 4 blk..aku tak pk panjang dh..terus book je..tapi okla rate nyer..rm900 utk 2 malam..4blk, 3 blk air..suma pun complete..apa lg nak kan?pastu nak naik cameron tu..ngan demam2 aku drive..hehe..tapi semangat nyer pasal..lantakkan..tanya org hmstay..dia suh naik ikut tapah sbb dlm paper kuar tanah runtuh kat simpang pulai..so masa kt R&R tapah..tanya balik, dia suh ikut simpang pulai sbb tanah runtuh tu yg laluan ke gua musang..selamatttt..mls aku nak naik jln sempit kat tapah tu..haihh..tp relax je bawak 40km/j kat pulai..amik angin..ngk view cantik..best woo..keta aku paling last sampai pun..hahaha
budak ni tgh kebulur..hehe
pas check in relax2...kitorg g pasar malam brinchang..akak2 aku kan tukang masak..so dh siap2 masak nasi..ni kuar nak cari benda nak makan je..korg ngk stoberi nyer..gumuk2 okk
biler suma org g pasar malam dgn misi cari makan..ni la jadinya..aku nmpk tu beli, alin nmpk ni beli, ayu lak beli tu, am lak beli benda lain..sudahnya penuh meja...suma masing2 blk hmstay tgn penuh!!
paling win!! RM10 sebekas u olsss..gemuk2 udang eh...tp sejuk ..sbb kt sana cuaca pun ujan renyai je
bebdk yg feel mcm2 kt overseas..poyo!
anak buah aku dh sibuk nak tido pakai bantal ni..haihhh

No comments: