Saturday, November 8, 2014

rajin sgt dia..

sabtu tak tau biler..ke ahad ek?ahaha..ngk..sampai terlupa..ngek tul..
akak aku aritu ltk kt FB dia masak nasi arab ni..pastu mcm biasa..kalo nk ngecek..kena la bg ayat power2 sket kan..haha..so ada skali tu cantik la..3/6 adik beradik aku ada kt umah abah...cehh..macam ramai je..yg ada aku, acu n akak aku nyer family la..okla tu..ramai gak kan..
akak aku sorg2 kuntang kanting kat dapur..kejam?haha..aku dok main game..
bkn apa..kita serahkan pada yg pakar..tapi kan..kitorg adik beradik mmg cmtu kot..kalo masak2 tak reti ramai2..so kalo nk masak..sorg2 kena masak n abiskan apa yg dia nk masak..so kalo ada yg nk masak gak,sila la pakai dapur lain..gitu..
mujur gak la kat umah abah aku tu ada 2 station dapur kan..so okla tak perlu berebut
tapi mujur la nasi arab kan..tak banyak lauk..tapi nak menunggu siap tu..macam hazab benor rasanya..hehe
dah siap hidang baru tnjuk muka..haha..lemak sangat kan??

meleleh air liur korangggg
pinggan aku..makan sambil geleng2 kepala sbb sedap sangat aku rasa..haha
pas makan lepak2 sat ...pas asar camtu aku gerak balik dah..nengok2 akak aku siap tapau..elok..mlm ni dah ada makanan..hehe..senang idup..
dia up lak ngan lepat labu dia kukus time kitorg lunch td..haihhh...aku ni bkn pemakan labu tapi sedap la pulak kan..hahaha..
aku n mycinta gerak balik sbb MIL aku nak datang umah..beliau ada check up esoknya ..so bermalam kat umah aku..
acu aku tinggalkan kat umah abah aku..
dia balik sendiri la malam tu..naik tren

acu balik bawak ni..akak aku tapaukan roti jala yang-tak-jadi- bersama kari ayam..huwaaaaa..sedap gilerr
haihh...hari tu mmg akak aku mcm terkena gila masak..hahaha..
tapi untungnya kitorg la..perut kenyang setiap masa ...
sila ulangi lagi penyakit ko tu alin..haha

No comments: