Friday, October 17, 2014

penyiksaan sungguh!

lesen baru hak atas..yang bawah tu lesen lama..tapi leh simpan wat kenangan..hehe
giler terseksa ok tahun ni ..pasal nak renew lesen je..korang baca la rentetan kisah aku ni..seksa ke tidak...

1st...aku lupa yang lesen mati time bday ..
sebab aritu bergembira sangat..sampai lupa nak g renew
so merasa la pegi renew hari isnin tu

2nd...ikutkan aku ni jenis malas nak simpan cash bebyk dlm wallet..so pagi tu dah ada rm70 dalam wallet ..fikir2 cukupla kot nak renew..setahun je pun
pastu yang cerdiknya..g topup TNG kad rm20..so tinggal la rm50 ..fikir cukup gak ni..

3rd..kena menapak ke pej pos JKR tu..patut leh je ajak mycinta antarkan sat kan?tu la nyer...pegi sorang2 la ke sana..berpeluh gak la ketiak nak sampai sana.huhuhuh

4th..ramai la pulak nak berurusan kat pej pos hari tu..hoihhh...beratur la gak..pastu leh lak urusan utk JPJ ada kaunter khas ..sabo jela.

5th..tiba turn aku..budak kaunter kata kena renew 2tahun sbb dah lepas date bday..ok fine..tanya brp rm..RM62...hah?? alamak..aku ada rm52 je dalam wallet...pastu suh dia renew je, aku advance RM52..so nanti aku byr belen rm10 ...aku nak ke atm..dia kata ok

6th..dengan muka konfiden pegi ATM mesin tempat biasa dalam foodcourt JKR tu..tup2 dah moved out korang!!! pastu mata melilau cari bebdk bnm yang aku kenal..ada la..tapi dorg tak kenal aku..huwaaaaaaa..nak pinjam rm10 je pun..

7th ..tanya polis bantuan situ ..kat mana ATM terdekat,...diorg kata kt HQ..means 2 -3 blok dari situ..ko rasa??? menapak gak la fikir kena gak kuar duit ..huhu

8th ...tgh2 panas tu aku berjalan...pastu ngk bangunan ada ATM tu kena naik bukit..huwaaaaaaaaaaa...serius terseksa..mendaki gak la..pastu dah sampai..huwaaaaa..kena naik tangga lagi pulakk..apa kejadah letak mesin ATM jauh2..merasa la kuar kt mesin atm RHB...lantak la nak caj rm1 ke apa..asal leh kuar duit suda

9th ..dah jumpa mesin ATM dan kuar duit tu 1 hal..nak menapak balik ke pej pos tu 1 hal..haihh..

10th..lari bajet aku bln ni..dah la gaji awal kotttt..!! gerammm!

tapi bkn salah org lain..salah diri sendri! padan muka aku kannn..ahahah (tak berani citer kt mycinta..kalo dia tau bertimpa2 malang aku tu..sahih dia bebel2 kat aku..hahaha)

No comments: