Wednesday, July 2, 2014

what a long day...

jem lepas genting sempah
aku cuti isnin aritu..sebab sahur ke2 kat kampung
bertolak balik kul 9 lebih..antar adik2 ipar aku kat kedai dobi n singgah umah kak long antar barang..
pastu baru bertolak balik KL
elok je jalan...tetiba pas genting sempah jem pulak
rupanya dorg baiki jalan...perghhh..3 lane jadi 1 lane..gilo tul
buat la tengah malam kan senang
sabo jela..mujur posa..takleh memaki..hehe
perjalanan diteruskan ke PJ...amik abah aku
stereng bertukar tangan...abah aku drive smpai ke DBKL HQ
ada urusan nak setel..pasal jual-beli umah PPR aku dulu
memula sampai kena g tingkat 8...ok fine..jom kita.
sampai tingkat 8 disambut oleh akak yang nak jawab pun ala2 malas gitu..pastu dia pas baton kat kawan sebelah
kawan sebelah (lelaki) agak friendly and customer service yang bolehlahhh..
pas dia bagi memo...kena g G floor sebab nak kena setelkan suma tunggakan sebelum naik balik ke tingkat 6..
eh..cop2..sblm tu
boleh tak..aku nak cek rekod...dorg takleh ke ada 1 database yang key in everything? so when ko masukkan ic number akan kuar suma rekod tunggakan tu? ini tak...akak tu kira manual ok..
sabo jela
ok, dah g tingkat 6..dapat memo dia suh g tingkat 8 lak..ok...kita pegi..sampai situ..budak muda ppuan..tanya mcm nak merempan..cik, tanya la bebaik..abah aku tu org tua kot..haishhh..posa..posa
dah tunggu situ..dia suh g tingkat 11 pulak...haihh
marila kita ikutkan je..sampai tingkat 11 baru ok..namapun tingkat tu yayasan WP yang punya..so kakitangan bagus..cara greet customer pun ok..tempat pun cantik..nyamannn
dah setel tunggakan..nak dptkan agreement je...tup2 dia kata nama abah aku dah masuk fasa 2
so kena gak bayar sewa bulan2 macam biasa selagi tak dapat surat utk sign S&P
what the.....tut!!
boleh tak..boleh tak ko antar surat kat penama tu bagitau...or at least give him a call??
ni tak tau apa status tetiba nama abah aku masuk fasa 2..apa laaaaaaaaa
1 keping surat pun payah ke nk tulis update?bukan tulis...taip je
dah la kaunter punya la banyak tapi yang bukak 1 je..
pls la DBKL...jangan sbb kakitangan korg..buat imej korang tercemar..
pulak tu..pls be efficient..buat la e-bayaran..kan senang..rasanya korg ni dah tertinggal jauh
dan kakitangan...jangan la time keje tu sibuk2 lak g agih2 bubur lambuk..pelanggan ramai tp time tu la korg dok usung troli bagi2 bubur lambuk...haih..posa posa..
aku bkn apa...
benda ni dah dragged lama kot
time aku cuti tu la aku spent utk bawak abah aku setelkan..tapi pun takleh nak setel..
sian abah aku

sbbkan bengang nyer pasal...balik tu ajak abah aku g PARAM kerinchi
aku beli lauk2 je (walhal dah plan nak masak)
masak lemak siput sedut
ikan pari bakar
ikan keli bercili
kerabu perut

pastu abah aku nak mi rebus..ok beli..mycinta beli kuih2..aku lak beli kacang pool, nasi beriyani daging (takde acar/papadom/dalca = cost me RM10.!! nasib sedap!), kebab utk sahur
air kami beli air kelapa laut Yg takde air gula (abah aku nak air ni..), mycinta beli air asam boi

dah beli2 kami balik umah lepak2 tgu berbuka..eh, masak nasi dulu
dah azan mari berbuka..pas tu solat mgrib...dah solat aku balik umah aku
haihhhh....bengang nyer pasal..sudahnya 1 gambo pun takde..sila bygkan sndiri jela ....

No comments: