Thursday, May 1, 2014

glemer la u olss


pada hari Ahad lepas..tengah berniaga
tetiba ada 1 keta bertulis BERNAMA berhenti

seorang lelaki muda turun

dia : kak..hutan bukit gasing di mana ye
aku : depan sket..dalam 50 meter gitu

dia berlalu...dalam 15min dia kembali

dia : kak, takde registration counter ek situ?
aku : ntah..kak pun tak penah masuk..hehe
dia : hmm...camana ye?
aku : naper?
dia : kami datang ada misi..nak nengok apa pembangunan kat atas tu
aku : pembangunan?
dia : ada dapat report kata ada orang jalankan pembangunan kat bukit gasing...tu la nak nengok betul ke tak. akak ada dgr apa2 tak?
aku : ntah la dik..kak pun datang sini seminggu sekali je pun..
dia : oooo...tak duduk sini..ni umah sapa?
aku : abah kak caretaker umah ni...kalo takde apa2 event/activity ada la kitorg datang
dia : abah kak ada tak?
aku : sekarang takde la..dia kuar..naper
dia : boleh tak kami nak tinggalkan nombor telefon..nanti akak bagi kat abah kak..so bagitau dia kalo ada apa2 pembangunan kat sini, suh cepat2 kol kami
aku : okla camtu

dia pun blah...dalam 30min camtu..dia dtg lagi

dia : kak, lupa la..boleh bagi nombor tel abah akak tak?
aku : oooo..boleh2..nah
dia : dia kuar lagi ke?
aku : takla..dah balik dah 
dia : haaaaaaaaa...boleh kami jumpa dia tak?
aku : errr....jap ek akak kol tanya dulu

pas dapat kebenaran abah aku..baru kami lepas dia naik jumpa
lama koooo....pastu dalam 1 jam lebih dia turun ngan keta..dia bawak abah aku sama

dia : kak..kami culik abah kak sat..

sabo jela kan..rupanya abah aku bawak g umah YDP MPPJ kawan dia tu..
pastu bawak g tempat yang dikatakan diceroboh utk pembangunan tu..

ntahla..macam2..
tp abah aku jadi org penting la hari tu..di interview kooo...ado?hehe


No comments: