Monday, March 31, 2014

hoho...akuttttnyerr


aku ada a few experience pasal ni
aku percaya selain kita..ada 'makhluk' lain juga dikalangan kita kt ofis ni

Kisah 1

masa bujang aku salu balik lambat..kira kul 10 ke 11 malam memang dah biasa..wat OT..sebab balik awal pun takde apa nak buat kan...
1 hari tu..workstation aku bebetul depan pintu bilik bos aku
masa tu senja..dalam kul 7 lebih..bos aku kuar..

dia : jue, nanti hantar la kat bilik I apa yang nak sign tu

aku wat bodo je..pastu dia tanya aku

dia : eh..mana jue tadi..
aku : mana ada bos..k.jue balik sharp kot
dia : eh, tadi I balik solat nengok dia ada kat tempat dia..

pastu masing2 terdiam n pandang muka masing2..terus kemas barang n cabuttt..

Kisah 2

kalo tadi kisah kat department lama..ni kisah kat department aku sekarang ni
aku kekadang terlebih rajin..sabtu pun datang keje..kekadang sampai petang
setakat bunyi2 an tu dah tak terkira..kekadang bunyi macam orang buat keje la..mouse tu di scroll ke atas bawah..hmm..
ada sorang manager ni kitorg salu anggap dia alim n orang yang dihormati la kiranya..
1 hari tu aku datang ofis..masuk je department...dgr bunyi al quran pasang kat radio..kuat gak..rupanya dia..
hehe
aku tanya la naper..dia kata kekadang 'ada' yang ngaco..biler pasang tu takdela gangguan

ada gak kes ex boss yang jenis rajin datang pagi..pas subuh camtu dah terpacak kt ofis
1 hari tu dia tak berani nk masuk..siap ajak security temankan dia naik ...sebab dia pernah masuk dept..n ternampak bayangan / kelibat orang dalam dept..tp masa tu sorang pun tak masuk lagi!!hoho..sapakahhh

ala..bagi aku senang je..aku pun penakut..tapi selagi dia tak kaco aku...ko buat la 'keje' ko ...kalo tak, aku cabut jela..hahaha

No comments: