Monday, October 21, 2013

sy tak cerewet

kuetiaw yg takleh dimkn langsung
ada a few times aku makan kat kafeteria kt ofis aku ni..tapi makanan nyer takleh diterima tekak..
tapi aku diam
sampai la 1 ketika aku termakan omellete kulit telor aritu..aku rasa ada update dlm blog ni..
mls lak nk attach link..hehe
so....rentetan dari kisah tu..ada la skali aku terserempak ngan sorg abg yg in-caj pasal foods kt sini
dia tu hebat ok..dia jaga mkn minum Mem Besar..hehe
aku takde la nk komplen sangat..tp more to ingtkan dorg suh maintain/improve kualiti makanan..tu je
ni dah la mahal tapi tak sedap..so agak kecewa kat situ
pas aku emel dia gambo omellette telo tu..dia dah ganti dah...ada skali bfas aku FOC..tak yah bayar
pastu..ada 1 hari tu..tekak ni ngk kuetiaw tu sdp giler
skali amik...suap 1 sudu...hmmm...hmm...aku snap gambo..aku MMS kat dia ngan caption berbunyi
'bang..arini kuetiaw tumpah garam..takleh makan langsung'

terus dia kol aku ckp dia nk turun sekarang..dia suh aku tunggu situ..
dia turun ...dia sambar pinggan aku n rasa sndiri makanan tu..aku dah kecut perut
pastu dia rasa 2 sudu dia bawak pinggan tu kpd staf kafe tu..'benda ni takleh makan langsung..camana la korang masak?' katanya..
aku dah terus ke kaunter nk byr..tp dia dtg jmpa budak kaunter tu ckp 'ko nak buat apa?takyah bayar...abg ganti foods lain..ko nk apa?omelette ok?'

aku...'errr...err..dah kenyang la bang..nanti lain kali ye'
dia 'ok..ko ingt muka budak ni..kalo dia dtg esok dia order takyah amik duit dia..' sambil ckp kt cashier..

serius kecut aku..takut sbb nanti budak kafe aim aku si tukang report..haha
tapi aku dh ckp dorg..'baik akak yg report dari org atas..kalo dorg report..korg takde dh kat sini..'

betul tak?betul kan..at least aku ngadu utk improvekan diorg..
alamak..still rasa bersalah smpai sekrg..
tp aku ttp nk pertahankan tekak n perut aku..haha

No comments: