Saturday, September 7, 2013

info sharing ke luahan rasa?


awal bulan aritu aku nyer status dalam FB suma jenis merempan n luahan hati je
pendek kata status nak marah2 orang
haha
aku sbnrnya takde apa..cuma aku bengang ngan seseorang
asalnya aku dgn dia takde masalah langsung
sket pun takde
tapi sebab kan aku baik ngan seseorang yang lain (yang dia tak suka) maka ngan aku2 pun jadi musuh dia..
pastu biler aku UP apa2 status..kekadang pasal komen drama je..pun dia terasa
pastu merempan kat wall sendiri
memula aku tak la perasan..tapi biler ada orang bagi tau yang terang2 dia tuju kat aku..tak berhantu ko?
aku ni bukan malaikat..aku bukan maksum..
aku pun ada had sabar aku
kalo ko g beraya..g jela..tapi jangan buat nasi tambah citer pasal hal aku n family lak kat orang tu..
ko tak fikir ke orang tu akan citer balik kat kitorang?
macam ko je yang berjasa kat kitorang..tapi jasa kitorang kat korang2 tu nak boh mana?
wat2 lupa ke?
masuk U...book flight ticket..carikan umah sewa..tu blum masuk bab kitorang tolong2 rewang masa kenduri kawin..tunggu sampai abis majlis tolong kemas bagai..
lupa?kang aku listkan suma kata aku ungkit lak
aku bukan nak ungkit..tapi aku sakit ati..
kitorang tak penah nak lupakan sesapa..apa2 kitorang wat majlis..kitorang jemput je korang
tapi korang ada datang tak?takde kot..ke dah lupa jalan umah PJ tu?
time raya..aku ckp terus terang aku taknak g beraya umah korang sebab korang pun tak datang umah kitorang
tapi abah aku cakap.."takpe..kita pegi je..jangan simpan dalam hati"
abah aku tu memangla baik hati..tapi aku ni biarla orang kata aku jahat..asal aku tak sakit hati kalo pegi nanti kena tahan telinga kena perli ngan korang2 tu..
madang je orang lain salah..korang je betul kan..
yang buat kemarahan aku naik maksima biler abah aku g beraya umah korang..(aku kat kampung time tu..tapi abah aku sms bagitau)..satu kuih raya pun tak angkat...pastu masing2 tak layan
buat2 nengok jam dan bagitahu "nak kuar jap lagi ni"
dah kenapa ko?
lupa daratan?dah senang sangat ke idup ko sampai lupa jasa baik abah aku tu?
tak suka pun jangan ilang hormat kat dia..dia tetap lagi tua dari korang2
sebab tu la aku takkan jejak kaki aku kat umah ko..maafkan aku..sebab aku dah remove suma2 yang ada pertalian darah ngan ko dari list fren aku..
untuk elakkan aku menambah dosa yang ada..

teruskan la korang ngan life korang yang ntah apa2 tu..
aku doakan semoga anak2 ko leh bela je ko time dah tua sok..ok?
terima kasih..

No comments: