Sunday, June 23, 2013

makan2 at segamat

ada kisah sedih + kelakar masa nak cari homestay...kitorg sampai  bandar segamat tu dah kul 1 lbh..ingt nak lunch dulu tapi abah aku kata g cari umah dulu letak barang2 and baru g makan..tup2 sesat barat...sampai umah tu kul 4..amikkk...sudahnya beli mknan ringan je la buat alas perut..ada pisang goreng cicah sambal kicap, kepok lekor n dll..
malam lak..sedih..kuar umah kul 8...sudahnya jumpa jalan besar kul 8.40...menuju ke medan selera...sampai2 dan duduk.."SATE JE ADA...NASI ABIS"....ada 3 kedai je kat situ dan sumanya abis..blh?? sudahnya berpatah balik la cari kedai makan...sampai 1 kedai ni...soalan pertama aku tanya "ADA NASI TAK?"..dia kata ada...maka order la kitorg macam seminggu tak makan..mujur sedap..huhu
dah tau balik umah mesti sesat dulu..so, beli bekalan siap2...ada kwn aku yg pesan suh makan burger segamat..dia cakap sedap...dan memang sedap pun
esoknya bekfas repeat lagi makan kat kedai yg kitorg dinner malam tu..kali ni ikut jalan yg dah hafal je..so, tak brp nak sesat la..haha

No comments: