Saturday, June 22, 2013

KL - Segamat - Melaka - KL

mungkin ada antara kekwn yg tau sebab benda ni aku update dalam FB
adik aku, acu (yg last) dah abis SPM..so, mmg dia tgh tgu panggilan dari U je
1st intake takde rezeki dia nak dapat plus dia salah pilih cos yg x sepadan ngan kelulusan dia..
oleh itu masa sesi rayuan aku pun suh la pilih cos yg sesuai..
dapat tau result nyer 14 jun..jumaat lak tu..dah la selepas kul 2..
tak merempan ke aku nak beli barang lagi..nak apply cuti..nak cari homestay
serius kelam kabut..tu blum lagi pasal nak cari dana gi ke sana..
memula tu tau dah dia dapat cuma xleh nak print surat tawaran..tak tau dia dpt branch mana
so aku wat preparation jela kot dapat jauh2 macam dungun/segamat
mujur gak ada kawan yg jadi lecturer uitm ni..senang nak tanya apa2
biler surat tawaran dah leh print..alhamdulillah..dapat kat segamat je..2 - 3 jam dari KL bagi aku masih ok
msj2 adik beradik tanya sapa nak pegi..pastu sudahnya aku, mycinta n abah aku jela yg ikut g menghantar...okla kot..menghantar je pun..bukan nak g rombongan kak kiah ke..
hari jumaat tu memang tak sempat nak beli apapun laa..aku terpaksa korek simpanan ASB mycinta..haha..
balik keje jumaat tu suh acu list je barang2 nak beli..
pastu hari sabtu..aku meround la bawak dia g check up...beli barang2 pakai ngan brg2 makan..
mycinta lak takde kena keja..pastu dia balik kitorg g PJ lak amik abah aku n bwk beli brg..
sumanya dalam 1 hari je
esoknya ahad kitorg bertolak ke segamat pas bekfas..acu kena daftar hari isnin..so agak kalut gak la
tak payah ckp banyak la..see the pics sudaaa

empunya diri
2 jam dah sampai exit tangkak..abah aku driver...patut tukar kat alor gajah..tapi dia buat2 lupa..redha konsepnya..huhu

vain ...sebenarnya nak tunjuk muatan dalam keta comey aku tu..seee...sampai makan space kat tengah tu kott
ni dah sampai homestay...ada panjangggggggggg kisah nyer..tapi later la aku citer..ni masa kitorg tgh siap2 nak kuar makan malam..tu pun ada citer gak..haihhh..aktif sangat FB aku malam tu ngan macam2 status..haha
isnin...pas bangun..siap2 terus kuar bekfas...sampai kat sini dalam kul 10 camtu
setia menemani
ni tengah tunggu acu turun dari kolej..alhamdulillah..aku tak risau sebab kolej nyer dekat tempat makan..haha..aku sangat risau bab2 makan pakai dia
pas register, masuk kolej ltk barang2..kitorg bwk acu g lunch pastu antar balik n kitorg terus shoot balik KL...balik tu ikut jalan dalam,...tau jela..kalo sepanjang2 jalan tu ada apa2..terus benti la beli..macam pau ni...pakcik tua jual..korang tau brp RM? 60 sen je untuk macam2 perasa ok...murah sangat kot!!
siap whatsapp kat bebudak ofis...heheheheh
pas beli pau...benti sat dlm 50 meter nak reload Touch N Go..abah aku lak nak g toilet...tup2 dia kata tayar pancit....ciss..nasib ada abah aku..nak harap aku?memang tak reti kooottt..
seee.....ada besi halus tercucuk cantik sangattt...memang sepanjang ke segamat tu diorg tgh wat besarkan jalan..so. banyak la benda2 tak septtnya ada kat jalan...huhu..dan malangnya terkena kat aku
dah ganti tayar spare...kitorg masuk merlimau cari bengkel...dah risau je aku sebab takut kena byr mahal..rupanya RM5 je..fuhhhh...pas tukar..apa lagi..sambung jalan2 cari makan..abah aku drive...so, nampak je apa2 aku suh dia benti je aku g turun beli..haha..abah aku pun sama dgn je pangai macam aku..nampak je tanya..taknak ke..tu nak tak?hahahah..kuah turun ke mana ye tak..:P
sebelum balik ke jalan yg benar...kitorg nak beli coconut shake..tapi kat limbongan /klebang dah abis..masuk batu berendam..jumpa..dan..yg penting SEDAP!! puas ati dapat suma yg aku nak..haha

ingat nak simple2 je..tapi tetap terpanjang..hehe

No comments: