Tuesday, May 28, 2013

arghhh...sakittnyaaa

tahun ni aku rasa macam2 dugaan aku dah tempuhi..
dari segi kewangan...kesihatan..dan personal..macam2 la
yang kesihatan..aku sempat maintain rekod kecemerlangan aku keje tanpa MC hanya takat bulan april je..
pastu..start sakit ...batuk2..terus aku tambah 2 hari MC dalam rekod aku..
pastu..baru2 ni..tak pernah2 aku kena 'kencing-tak-lawas' ni..tup2 aku kena
memula tu ada gak kawan ckp tu macam tanda2 nak pregnant..tapi memang telah disangkal oleh doktor klinik tu yang aku sememangnya kurang air dalam badan..kurang air putih lak tu..cehhh
mujur la kena tu hari cuti wesak..tak payah la nak MC bagai kan..
doktor bagi ubat makan ...minum dan dia suh minum air masak 3 liter...
untuk kekawan yang sangat mengenali aku..korang rasa aku minum tak?huhu
yes..aku minum,...tapi luaknya suku je..lebihnya aku banyak minum air barli..untuk lawaskan kencing..

aku try minum skali je...tp luaknya seteguk je pun...memang xleh diterima tekak langsung!
air putih ni..hanya luak tak sampai suku pun..huhu
seingat aku tak penah aku kena sakit ni...kalo ada pun itu masa aku sekolah rendah sebab aku suka tahan kencing..hahaha
yela..dulu umah aku setnggan tu besar kot...toilet kat blkg lak tu..agak menyeramkan gak la kalo nak g kencing malam2...sorg2 lak tu..memang jawapannya..sila tahan sampai pagi..hehe..
tapi masa dulu2 ..sat je kena ...pastu g doktor macam magik terus ilang..
now terasa macam masya allah..sakitnya tuhan je tau..
faktor usia kah?huhu

No comments: