Wednesday, March 27, 2013

SPM...akhirnya!

pelajar2 suma dah tak sabar menunggu...time ni dah kul 11 lebih
pengetua tengah umumkan keputusan keseluruhan
pelajar terbaik adalah pompuan..10A..dia sorang je rasanya yang amik 10 subjek..kagum!
pelajar tu n parents
time acu..pemberian result adalah melalui guru kelas masing2
sabar menunggu
acu n hasil usaha beliau...tu tangan abah aku tu bersalam ngan dia..kawan dia baju pink belakang tu dapat 7A
iwan n abah...iwan pun macam aku..sanggup amik cuti sebab nak temankan acu amik result..excited lebih
the result..bukan yang terbaik...tapi puas atila
dari awal aku memang tak letak any high expectation kat acu
sebabnya aku taknak dia stress kalo tak dapat achieve target kitorang tu
tapi still..kitorg berharap dia buat yang terbaik untuk diri dia sendiri la..not for us..

sapa yang kenal acu ni..baru tau kenapa aku taknak berharap apa2..
dia dah kehilangan kasih sayang mak pada usia semuda 9tahun..
mujurnyer dia masih ada abah n adik beradik yang lain..
dia start dok ngan aku masa umur dia 13tahun..
sekarang umur dia dah 18 tahun..kira sendiri la ye dia dh berapa tahun di bawah jagaan aku ni

aku dah jadi macam mak2 lak..
masa keputusan diumumkan ...bebudak tu berpeluk2 tu..aku lak yang sebak..
serius tak faham..walopun result acu kitorg dah tau dulu melalui SMS..tapi x bgtau dia pun..sebab taknak dia kecewa...mmg dia agak frust la sebab dia target 6A sebenarnya..tapi takpela..dah rezeki takat tu kan
nak patah balik pun tak guna..baik teruskan buat yang terbaik untuk masa akan datang

now baru aku faham perasaan parents yang anak2 nyer nak amik result SPM tu..
aku cuti sorang je hari tu..mycinta kena keje sbb ada banyak benda nak setel..
aku bawak abah aku patutnya..tapi last minit iwan nak cuti gak g temankan..fine..aku pun tak payah nak drive..hehe

pagi tu aku siap bangun kul 4 pagi sebab masak nasi lemak sambal sotong..buat bekal mycinta n bfas abah aku..tapi aku?takleh nak makan sebab hati dah rasa tak best...bdebar2! melampau kan..heheh
dan sampai result kuar pun aku tak makan..betulllll

macam2 peel orang aku nengok aritu..paling sebak biler ada bebudak yang takleh nak amik result sebab tak bayar yuran..ada yang bayar time tu gak..tapi ada a few yang tak bawak duit..so, keputusannya cikgu bagi nengok sekali lalu je..kalo nak amik sila bayar kat pejabat katanya..hmmm...serius sedih..kalo ada duit sahih aku g bayarkan..tapi time tu pun wallet aku sendu..huhu

mujurla sekarang kjaan buat sistem check result melalui SMS kan..sket sebanyak membantu la bebdk ni ...at least leh gak tunjuk kat parents dorg yang maybe tengah tunggu dalam debaran kat umah tu..
serius kesian!

dan sebab kejadian tu..aku rasa taubat sket la nak g lagi ...kalo anak2 aku kot nanti2 harap dah tabah lebih la hati aku ni..haihh

No comments: