Tuesday, March 26, 2013

SoNY & SoNYa

yang itam adalah SONY (jantan) & putih adalah SONYA (betina)
kan aku dah kabo..aku melayan je abah aku ni..
masa belum beli keta aku dah berangan nak bawak abah aku & mak abah mertua aku jalan2..mana saja diorg nak pegi akan ku bawak..
sebab hobi aku kan suka driving gitu..hehe
so pas dah ada keta ni..aku tunaikan la janji aku tu..
dah dapat kucing..abah aku tingin nak arnab pulak..
pastu mycinta lak cakap nampak banyak orang jual kat pantai remis nun...kat jeram, klang tu..
kitorang pun set hari dan pegi..
tapi hari hujan n dah malam..
jadi tak jumpa la penjual arnab tersebut..
malam tu tido umah akak aku kat klang..
esoknya sesi meround pet shop kat situ..last2 abang ipar aku kol kawan dia n dapat tau ada jual kat pasar borong kapar
pegi2 memang aku menutup idung la kan..alergik la katakan
sampai orang kedai tu pun tanya kenapa ..aku tak cakap busuk la..kang kecik ati ..aku cakap aku alergik..hehe
dia cakap dia dah imun..hari2 kot kena bau n ngadap benda2 tu..
dapat la 2 ekor..jantan n betina..harga sekor RM30..pastu beli palet makanannyer..bekas air..total rm65
gembira sungguh abah aku..dapat apa yang dihajati..
balik tu terus dia buat kandang ..
nama lak macam biasa aku la kena bagi..
oleh kerana acu tak dapat nak namakan kucing aritu..aku letak la nama acu bagi..SONY & SONYA..haha

orang yang jual arnab tu dah pesan kalo dia beranak pinak dan tak larat nak jaga..dia suh aku jual balik kat dia..diorg amik sekor RM10 untuk anak...okla kan..nanti la..ni sekor pun takde lagi..pelan2 kayuh la SONy

now kat umah abah aku dah ada NAN & NON (angsa), KAKA & KIKI (kucing) dan SONY & SONYA (arnab)..
tu dah start hint2 aku "kat umah ni ikan je takde lagi kan..."
fine..nanti kita g beli ikan lak la abahku...

No comments: