Sunday, March 17, 2013

kAkA & KiKi

ni adalah KAKA (jantan)
kaka & kiki (Betina)
aku bukanlah penggemar kucing
tapi aku bukanlah pembenci kucing sangat..kiranya aku ni berjiwa penyayang tp bukan berjiwa pembela..EH..haha..asal faham dah la
kucing ni bukan aku punya pun..
mana2 kawan aku yang penah datang umah aku mesti dorg tau aku dok umah camana..umah aku jenis apartment tp ground floor..oleh itu, masalah kucing ni kira dah jadi biasa..

ada sekor kucing yang salu wat muka tak malu masuk umah aku lepak2..ye..nama beliau adalah MIMI..haha..aku ni memang suka bagi nama ikut suka mulut aku..
walopun beliau adalah seekor binatang, tapi aku masih ada sifat respek la kan..xde la nak panggil 'WEI/WOI/HOI dll'..oleh itu aku kena bagi nama..
untuk mimi nanti aku update later...

1 hari tu..aku dengar agak kekecohan di waktu pagi la ..suara mycinta ngan si acu..tapi x amik pot..sambung tido..zzzzz...sampai la bangun nak g keje (kul 8 salunya pas subuh tido balik..hehe)
mycinta bgtau ada orang buang kucing...sepasang ..jantan n betina..dia kata lawa..(dia mmg suka kucing ok..sbb tu dia agak excited)
aku nengok sekali lalu je..dia dah boh siap2 dalam kotak kasut..dia cakap nanti leh bagi abah (bukan abah dia tapi abah aku)...mereka suma adalah penggemar kucing..so abah aku nengok mimi lepak bukan main kat umah aku..jadi dia dah siap pesan kalo ada kucing jinak lagi camtu dia suh simpan and export kat umah dia..

dan hari sabtu pun tiba..kucing ni dah pun selamat diletakkan bawah jagaan abah aku kat PJ nun..
bab nama diorg tanya aku..dengan skali lafaz aku terus bagi nama "KAKA & KIKI" ..aku siap kata kalo ada sekor lagi aku bagi nama KOKO..kalo kiki n kaka ada anak aku letak lak nama KUKU or KAKI..haha

acu agak bengang sbb dia nak boh nama SONY..apa ntah..abah aku penah bela kucing betina..sekor je..agak bosan maybe ..jadi kucing tu dah larik..maybe g cari laki..hehe..nama kucing tu tak hengat2 boh nama MANDY..amboihh

dulu masa kami dok setinggan kat ampang hilir ..ada bela sekor kucing persian..nama adalah SIMBA..jantan ke betina idokla aku pasti sebab yang rajin mengkelek ke hulu hilir adalah adik2 aku je..last2 simba tu sakit dan mati..dah suma sedih...ha..tu yang malas bela binatang tu

aku bukanlah tak suka langsung...tapi aku tau aku xleh dekat binatang berbulu..satg resdung aku la mai..pastu asma lak tetiba mencelah..camana?jadi jalan terbaik pandang jela..hehe

No comments: