Wednesday, February 20, 2013

random 2

stroberi kundasang
minta mi goreng..beginilah rupanya..@ filipino market
rumpai laut..sepinggan rm2..murah meh?

ikan kaler ni sedap pulak biler makan..serius..isi nyer macam isi ketammm


serius pening aku dok adjust 3 gambo ni..still gak terpusing2..ah..lantakkan situ

tgu flight nak balik KL!!




percutian ni adalah percutian bajet...macam destinasi bajet tu..
kitorang adik beradik / family kumpul dana dari awal tahun..pastu ujung tahun berjalan2 la kami suma..
last year ke Kuching..tahun ni melengkapkan la destinasi ke borneo..
so ke KK la kita..
walo pun dana x mencukupi dan aku terpaksa topup almost 7k dari bonus aku..tak apalah..asalkan sumanya happy..
lgpun tahun ni nyer dana suma covered balik dari apa yang aku advancekan tu..hehehehe
namapun percutian bajet kan..so, dok pun hotel bajet..tapi bajet2 pun...depan tempat2 shopping..bawah tu lak pasar malam..belakang hotel tempat borong pearl..cantikkk sangat kann..haha
ada juga yang tanya..aku kan ada kemudahan resort yang ofis sediakan..tapi...tapi..masalahnya...kelayakan aku suami isteri hanya dapat 4 unit..kami at least nak ada 5 unit bilik..tau jela..masing2 nak privacy gitu..
so, terpaksala pejam mata je dok hotel tu ye
lagipun memula plan nak g KK aku tanya sorang2 ahli jemaah..apa tujuan utama nak g sana?masing2 cakap nak jalan + shopping..so mendapatla kan..
apapun...suma aku yang arrange sendiri..dari hotel...flight...city tour...
percaya tak? dengan 15 orang ahli jemaah tu..perbelanjaan untuk 3 perkara utama tu tak sampai 10k pun!! percaya??
tapi makan2 la paling banyak pun banje nyer..3 malam untuk dinner, lunch n bfas dalam 1k..tapi still kira murah tu..makan bukan sorang dua kan..tapi untuk 15 orang!!haha..
apapun..walo pun bonus aku 90% dibelanjakan untuk trip ni..paling best dan puas ati sebab dapat SENYUMAN dan KEGEMBIRAAN terpancar dari muka abah aku...
dah lama kami nanti saat ni..sesungguhnya itu la yang paling tidak boleh dinilai dengan RM..


No comments: