Thursday, February 28, 2013

johor trip - semerah - melaka - KL - part 3

dari semerah (umah atok tadi..masing2 gerak ke melaka)
sumanya sebab akak aku dah ber'whatsapp' ngan makcik n pacik aku kt kuala sg. baru tu..
depa kan ada restoran terapung kat situ..so, ke sana la kita
dari kampung ke sana ..turn abah aku lak drive..
on the way..
dah sampai sungai rambai



dok kat belakang adalah men'sangap'kan..jadi..marilah kita..

sampai2 je dok ....tak lama makanan pun sampai..orang adalah meramai..maybe sebab raya cina kan..ni adalah WAJIB..telo dadar..hehe


siput buluh masak pedas

ada tomyam campur, kangkung belacan, ikan masak 3 rasa n sotong goreng tepung

lazatttt

ni adalah sedap giler...repeat sampai 5 bekas ok...

 
muka tak mandi dari siang..hehe

nafis ngan pak lang memang takleh berenggang

am n acu...mcik aku bg 2 jenis air..sejuk n panas


mereka yang perabihkan otak2..alamak..gambo adalah bergegar






ni dah kat umah PJ..lunch menu untuk hari tu
dari fort supai ke kL aku yang take turn untuk drive..
aku agak kesesatan la sebab dah malam kan..ko ngan rasa takut nampak apa2 yang tak patut (pengaruh citer KARAK)
pastu ngan jalan kampung yang mengelirukan..aihhhh
patut kitorg kuar kat linggi...hala ke PD..tapi aku amik masjid tanah ingat nak kuar ke simpang ampat..
sudahnya kitorg sesat barat..tapi sesat2 tu aku je yang tau sebab aku yang bawak keta..
tapi malam tu...dah kul 10 lbh..aku dah rasa something is wrong...
sebabnya dari restoran ke masjid tanah dan ke alor gajah adalah 18 - 20km je..
means dalam 10-15 min korang dah leh sampai..tapi tau tak....keta aku drive tu rasa berat...pastu slow giler aku rasa..padahal aku dah tekan 100 tu..masing2 dalam keta senyap sunyi..terdiam..radio pun masa tu suma pakat2 pasang lagu lama2 je..tak tau la sengaja ke apa..tapi lagu zaman R Azmi camtu..haihh
orang2 dalam keta aku tak tido..tapi diorg senyap..taktau la sebab nampak 'apa2' ke..tapi yang pasti aku dok nengok2 cermin tepi n belakang..nak nengok kot ada benda ke..(berani kan aku?masa tu bengang menguasai..jadi aku tak takut...more to nak marah..hehe)
tetiba...di 1 selekoh...ternampak ada 2 orang pompuan berambut pendek..menuntun seorang tua yang bertongkat..orang tua tu bertudung..jalan slow2 je
aku terdiam..aku rasa berdebar...dah lepas sket aku nengok cermin tepi..tak nampak dah..hmmm..ngucap panjang aku..aku toleh am kat sebelah..dia kata 'buat tak tau jela'..means dia tau apa aku tau..arkkk
dah jauh sket..aku baca2 ayat dalam hati pastu baru nampak sign ke SIMPANG AMPAT nak kuar tol..
masuk je highway..terus aku bersuara

aku : am..ko nampak kan..
am : nampak..ala..buat tak tau je..
aku : orang ke am..
am : tak tau la..

perbualan abs disitu
tapi balik tu..pkran aku dok pk je...takleh tido..serius..!!
aku dok pk...time tu dah nak dekat kul 12malam..
pastu kenapa dia jalan kat gaung tu..dia leh jalan kat belah kiri which is jalan lebih selamat..kalo jalan kanan tu sahih gaung..nyata kot..kang dibuatnya keta ilang kawalan terlanggar..sahih la masuk gaung kome kan..
pastu..diorang jalan menunduk je..aku tak nampak muka..nasib baik..kalo nampak?mampuih akuu
tapi pelik naper malam tu giler sunyi dan 1 keta pun takde..hmmm..

oooh...ni adalah kisah benar...bukan rekaan atau aku bermimpi..

dan..aku tau itu bukan ORANG..uhuhuhu

No comments: