Tuesday, February 26, 2013

johor trip - KL - Kota Tinggi - part 1


keta ptama sampai dulu..diorang bertolak dari klang
bentang n idang
kami sampai 15min pastu..

mereka yang sampai last sekali ...masa ni stop kat hentian apa ek yang pas ayer keroh tu..

get ready to eat
nak juga menyelit kan

aku bawak segala snek2 je..burger daging, sandwic sardin/telo, sate, sosej rebut n air

akak no 2 bawak nasi impit n kuah lodeh n sambal udang, ayam goreng crispy lagi..nyumsss
strawberry n milo crepe..order the day before
kami dah sudah makan..diorang nyer turn lak la..oo, aku bertolak dari PJ umah abah..dari sana sampai melaka ni abah aku drive..dari sini tukar turn lak aku yg drive sampai kota tinggi
abah dah kenyang
mengetest kamera baru..auww..hehe
kitorang dok kat homestay taman medan jaya..aku cari sendiri kat mudah.my..plannya nak ke sana sebab nak ziarah pakcik aku yang sakit teruk..dia stay kat umah makcik aku kat taman daiman jaya..punya la dok google maps nak g umah dia..rupanya umah homestay aku tu seberang taman je..ceehhhhh..masa ni dah sampai umah makcik aku..kami dari KL kul 8 pagi..sampai kota tinggi kul 2ptg..agak jem lak sebab nak CNY kan..amik kunci n check in..pastu rehat2 sat..dah mandi2 makcik aku dh kol suh datang makan..zapppp la kan pastu
plan ngejut nak wat BBQ malam tu...kitorang la nyer idea..makcik aku n suami dia on je..tu pakcik aku dok atas kusi dan berbaju biru tu la yang sedang sakit..adik kepada abah aku
masak simple2 je..aku wat potato salad..akak aku goreng makaroni..yang lain suma bakar2 je
tukang bakor...sian
abang ipar aku sentiasa spare je set BBQ ni dalam keta dia..so, agak2 kitorang nak wat bakar2 je..dia pun turun n pasang je set ni..senang..hehe

patutla sat2 abis..rupanya depa bakar, depa makan..cehh

selera beliau makan malam tu...yang dok bawah baju grey adalah anak beliau..
ni homestay aku amik..sapa2 nak g sana bolehla try kan..umah ni ada 4 bilik n sewa untuk semalam adalah RM190..okla kan..
dah..jom bertolak..

tunggu part 2 lak..

No comments: