Monday, November 19, 2012

tough time..

30 oktober 2012
abah mertua aku dimasukkan ke wad..kat hospital temerloh
puncanya dari gigi yang sakit je
tapi jadi bengkak sebab ada nanah..
dan nanah tu pulak merebak kat paru2..maka jadi la jangkitan kuman diparu2 beliau..

31 oktober - 1 november 2012
aku n mycinta balik temerloh ...amik giliran jaga kat wad..bukan aku la tapi mycinta..
tugas aku kan jadi driver..pastu jaga mak dia la..
mak n adik2 ppuan ipar aku pun ada..diorang bergilir jaga pak mtua aku tu..
kiranya kalo mycinta balik bilik nak solat or rehat jap, adik2 or mak dia lak take turns jaga..
kebetulan depan spital ada orang buat kemudahan bilik bajet..
masa aku balik ni..aku amik bilik aircond..sehari rm60..so, amik 2 hari..

2 - 4 november 2012
adik2 lelaki dia lak amik giliran cuti nak jaga pak diorang

10 - 13 november 2012
aku n mycinta lak amik turn jaga mak n abah dia..dapat la spend masa dalam 3 malam..
aku macam biasa jadi driver la..kami amik je bilik bajet situ..kali ni amik bilik ada kipas je..rm35 semalam..kira ok la kan..untuk mandi n rehat2 je..
kenapa kami amik bilik? sebab perjalanan dari spital ke umah kampung kami makan masa selama 45min - 1 jam gak la..so, dari dok ulang alik2..penat badan lagi..better la kita stay situ..so, macam agak senang la nk tukar2 giliran kan..
cuma sesekali kena balik umah kampung tu untuk amik baju tukar la kan..tu la aku cakap aku tukang bawak mak mertua aku g balik umah amik baju2..
cehh..mentang2 dah expert bawak keta kan..hehe

14 november 2012
aku kena keje la..department aku ada event..sesi lawatan "ORANG BESAR" dari IMF gitu..
aku kena jaga registration counter..best jaga registration..macam aritu ramai orang2 besar ..chairman...CEO..COO..yang paling famous aku dapat hari tu ialah Chairman of AMBank Group..cer teka sapa?bapa kepada MizzNina la..
tapi bagusnya beliau sebab very down to earth..datang kat counter macam orang biasa je..
ooh..lupa..CEO CIMB pun ada..adik PM kita..dia jadi moderator aritu..tp dia x go thru counter..special lane rasanya..hehe

so..tu la perkembangan yang agak tough n memenatkan bagi aku n mycinta..
cuma ada 1 perkara yang menggembirakan..iaitu...

TIKET FLIGHT TO KK is confirmed!!!
wooohoooo

No comments: