Saturday, September 29, 2012

ohhh...celcom


menara celcom, jalan semarak
aku ada citer sket pasal celcom ni
dulu aku pakai celcom ni untuk broadband internet aku
tapi memandangkan dia dah jadi sangat "broad"..connection tu agak limited la kat area umah aku tu..
kekadang 1 bar...kekadang 2 bar...kekadang xde langsung..
balik kampung pun ada kawasan2 je yang dapat line..
so, memandangkan bulanan aku bayar rm100..macam tak berbaloi la pulak kan sebab xde line sangat..
oleh itu aku pun last bayar jun kot..tapi takde la aku terminate nyer pun..
july & august memang aku tak bayar langsung..
tetiba..aku dapat la surat lawyer tuntut bayaran..tak banyak pun..dalam RM200++..
terkujat la kan..sebab aku tak pakai lama gak la..
so, aku bayar la wat syarat...rm100..online..
pastu aku ke kaunter kat sogo..dengan niat nak terminate..tapi..budak tu kata..sila ke HQ kat jalan ampang untuk tujuan itu..
jadi..rabu lepas..aku cuti ..sepatutnya aku temankan mycinta g follow-up check up di tawakal..
sudahnya kami berpecah la..sebab aku kena teruskan misi ini..
aku pegi naik LRT ...turun stesen KLCC...jalan nyer jalan..aku tak nampak pulak celcom nyer bangunan..so, aku jalan2 depan lagi..ni aku mengikut jalan yap kwan seng ye (sebab memula aku bukak web celcom..nengok map macam kena susur jalan ni sebab ada menara ambank suma tu..)
jalan sampai ujung...aku nampak bangunan celcom ni..
tapi dalam hati dah terdetik dah..ni jalan semarak..bukan jalan yap kwan seng..
tapi teruskan gak la..ye..masa tu aku sorang2..sangat independent kan?welll..tu la aku..heh
memandangkan badan dah overweight...termengah2 la jadinya...masuk menara celcom tu..pergi la ke kaunter..

aku : assalammualaikum..cik..saya nak bayar bil dan terminate terus..kat mana ye
receptionist : bukan kat sini eh..kat jalan ampang
aku : ha..ala..sini takleh ke
receptionist : tak boleh eh..sini jalan semarak..bukan jalan ampang
aku : ok2..tapi kat belah mana jalan ampang tu?
receptionist : sebelah menara MCA..*dari awal aku tanya beliau memang tak pandang muka dan pas abis je jawab tu..dia g entertain orang lain lak...ye, beliau memang kelihatan sangat busy ye..*

memang tak mesra pelanggan sungguh..pastu..memang aku tak pegi la jalan ampang tu...jauh kot aku berjalan kaki..kuar je dari ofis tu (eh..jgn tak tau..aku smpat ckp TQ sblm dia g entertain orang lain tu)..aku tahan je taxi dan menuju ke Jalan TAR untuk sesi soping kain n telekung..

haihhh...penat 1 hal..dapat lak layanan camtu..macam HJ je kan..
sudahnya aku ingat aku nak terminate kat branch temerloh jela..adik ipar aku aritu g situ senang je..tak banyak songeh pun..ni nama je menara kot..tapi takleh terminate..padahal??
hmmm..tak faham tul aku..patut dimana2 branch pun..bagi la peluang /kemudahan untuk terminate...ni time nak suh kita langgan..bukan main manis janji2 korang kan..

EMOSI sungguh aku..huh! 


2 comments:

PUANSTOBERI said...

celcom..mmg cenggitu.. suppose Ita turun kat ampang park..lagi dkt..sblh je ngan citibank tu.

Reen retu mmg mengamuk giler..trus patahkan broadband tu, esuknya gi trus ofis kat ampang tu. lps tu tak lama dia call tanya kenapa terminate. ha, masa tu la kita dpt peluang basuh ckup2. skang ni pakai umobile.. lagi bes.. laju ja.. dan harap2 orang tk ramai la guna umobile ni..nati jadi lembap jugak. hahaha (cuma kat umah KSU ni, agak lembap sket la..umah lama dulu bes, laju ja)

ItaYaniN said...

alamak..tu la ingat nak pegi sabtu ni..tq reen..ita aritu takleh nak marah sebab memang salah ita ..hehe
eh..sama la..ita pun pakai Umobile sekarang..melaju je..tapi bawak balik pahang lak xde line..huhu