Saturday, August 25, 2012

innalillah...

orang kata kalo suka sangat..nak dapat duka kan.. sama lah macam aku n family hari raya ke4 aku dah balik ke pahang.. sebelum tu family belah arwah mak aku dah informed pasal ucu aku ni dah sakit teruk.. aku ingat takdela teruk mana..sebab dia ada kol aku seminggu sebelum raya tu..tapi tu la kan..yang tak terjangka tu la yang salunya terjadi kitorang adik beradik memang ada plan nak berjalan ke terengganu nak menjenguk arwah sebab arwah stay kat sana..dia dulu keje chef..tapi sejak 5 tahun lepas dia tak keje dah sebab dah teruk kencing manisnya..takleh nak berdiri lama sangat..kaki tu dah lemah.. walopun tak keje..dia ok je..sebab wifenya tu bakal doctor..(wife kedua sebab wife 1st dah meninggal) dipendekkan citer..raya ke5 tu aku demam..sebabnya cuaca yang panas-hujan tu kan.. raya keempat tu aku drive dari KL - bera..so, agak penat gak la..tido la petang raya ke5 tu..pas beraya sana sini.. sedar2 nak maghrib..dapat mesej dari akak aku bagitau citer sedih ni..hmm..termangu la aku dibuatnya.. sepupu2 dah kol ajak konvoi..sebabkan aku dah separuh jalan la nak ke tganu kan tapi sebabkan keadaan aku yang tak sihat (sebab kalo pegi..aku kena drive tengah2 malam tu ke sana..tak berani gak la)..dengan berat ati nya aku terpaksa amik keputusan tak pegi dan sedekahkan yasin malam tu gak untuk arwah ucu..



arwah ucu dan mak usu..

arwah ucu meninggal pada usia yang boleh dikatakan muda juga..pada usia 43tahun..
sapa sangka kan..nampak sihat je..ajal tak kenal usia dan siapa..
semoga arwah ucu dirahmati di sana..alfatihah..

No comments: