Saturday, July 7, 2012

samosa orang kayo..

sila zoom kalo tak nampak
gini citernya..
petang2 salunya aku turun kafe..tu kalo lapo la..
kalo tak lapo dok je kat tempat diam2..tapi hari tu lapo la pulak
jalan ke kafe..nengok diorang jual samosa..kenit je..3 biji RM2..aku beli RM4
time bayar tu..tak perasan lak cashier tu enter nombor berapa..nasib imah follow aku..
dia siku aku cakap "kak..dia enter samosa tu RM42 la..better akak minta resit"
aku ni salunya memang jarang amik resit..dah bayar aku blah je..
tapi sebabkan nak mengesahkan tuduhan imah tu,..aku pun minta la resit..mak aii..betul rupanya..dia enter samosa 6 biji tu for RM42!!!
amboi..agak2 la nak untung kan..logik ke samosa sebiji jatuh harga RM7!!haihhh..
aku pun tunggu la cashier tu refund balik baki aku..
sejak dari tu memang aku tunggu je resit..patutla aku nyer gaji salu potong banyak untuk F&B..salunya tak check..kali ni kena check bebetul la nampaknya

2 comments:

AdanyaKauUntukku said...

ila pun selalu tak check
gamaknya duit habis cepat pasal benda2 cam ni lah..huhuhu

ItaYaniN said...

better ko check pasni ila..aku dah ngadu to apau..bkn kita nk burukkan cashier tu ke..tp kena hati2 la diorang pasni..ni nak cepat je..tak check..pastu kekdg resit tgu minta baru nak bagi