Thursday, June 28, 2012

karnival pingpong..

air nenas
pembuka mulut..rojak pasembur
lauk pauk..nyum2
dessert..apple crumble

kisahnya pasal karnival pingpong..
aku tak terlibat..tapi mycinta jadi kapten pasukan..
memandangkan dia sepanjang hari di ofis..aku pun amik kesempatan la nak wat OT kat department aku..kemas2 tempat..bilik fail..macam2 la
hari tu aku bawak myvita gi ofis..wowwwee..1st time ni bawak g ofis..tapi dari umah bukan aku yang drive la..tapi si dikyang..sebab driving license aku dah tamat tempoh lak dah..
tapi dikyang pun involve ngan karnival tu..aku la yang drive keta g ofis...oh ye..sebelum korang confuse..karnival tu diadakan di bangunan lagi 1..iaitu di lanai kijang..aku nyer ofis kan kat HQ..agak2 sekangkang kera gak la dari situ..kalo jalan..memang berpeluh gak..hehe..
aku dah settle keje aku pun..pegi balik tempat karnival tu tak settle2 lagi..
masa tu aku ada geng lepak la..si imah..dia folo pas kemas2 ofis tu..dia saja nak tengok orang main pingpong..
dah melongok je..perut pun lapo..kitorang pegi la melantak kat kafe situ..makan nasi beriyani kambing..tawakal je aku sebab kambing kan aku memang pantang makan..kang pening berpusing ..tapi sebab baunya menusuk2 jantung..aku tawakal la supaya aku boleh makan dengan tenang..hehe
dah settle makan..dah bayar..tetiba ada akak ex ofismate aku ajak makan kat meja dia..rupanya dia ada event..tapi participant suma dah balik sebab event diorang dah 2 minggu kat situ..sayangnya..ada 4 meja makanan tak berluak..hehe..aku takdela makan..sebab dah kenyang kan..tapi temankan mycinta makan jela..ni gambo2 ni buat eksen je..

tu la nyer..kalo rezeki nak datang..bukan leh kita duga ye tak..

No comments: