Thursday, May 24, 2012

umpama mimpi dalam mimpi

kelmarin..time tu aku tengah tido..

dalam mimpi pun aku tengah tido..dan bermimpi..

di sekitar kawasan umah abah aku..
tetiba nampak adik aku..iwan
aku pelik...sebab adik aku baru je mesej aku kata tengah travel

aku tegur dia..

aku : eh..naper ko balik?
dia : ko ni kenapa?aku kan g sabah sekarang..
aku : *blur*..

masa dia jawab tu..dia baru nak masuk umah abah aku..tapi muka dia pucat giler..hati aku tak sedap sungguh..sekali lagi aku pandang dia..dah hilang tetiba..

aku terjaga dari tido..dalam mimpi tu..
esoknya..abah aku kol..kata adik aku dah takde..dalam FB pun merata kawan dia dok post kat wall dia kata takziah la..alfatihah la..
abah aku cakap masuk metro..
ntah biler aku pegi beli paper masa tu..tetiba je ada kat tangan aku..
"4 sekawan masuk gaung"
actually tak ingat sangat tajuknya..tapi yang penting kejadian tu ialah accident..
berderau hati aku..pulak tu accident kat jalan nak ke gunung kinabalu..punca adalah sebab jalan licin..

aku baca artikel tu...salah seorang mangsa adalah MOHD IJEWAN MOKKERI..apakahhh
nama adik aku mohd izwan..tetiba jadi ijewan..aku abaikan sebab maybe sebab kejadian berlaku di sabah..so, spelling pun ikut loghat sana..erkk..boleh ek camtu..

so, confirm la adik aku terlibat since aku mimpi adik aku "balik"..
menangis la aku sebab sedih giler kot..
tapi aku pelik..apsal g sabah ek..sedangkan adik aku tengah away g cape town..mengongoi la..sampai bengkak2 mata

sampai la aku dikejutkan oleh cik abang aku..
"bangun2..taknak keje ke?"

terpisat2 aku bangun..fikir balik aku mimpi lagi ke bebetul bangun ni..
tampar muka sendiri..nengok cermin..

SAHIH aku mimpi..tapi pelik..MIMPI DALAM MIMPI..

hmmm..mujur mimpi..kalo bebetul..tak dapat aku bayangkan..
walopun aku salu bergaduh ngan adik aku tu..tapi sapa tak sayang family sendiri wei..gaduh pun sat2 je..pastu baik semula..darah daging sendiri pulak tu..tak ke mana..

fuhhhh...lega pas kembali ke alam realiti..

SUNGGUH!!mimpi tu sangat menakutkan aku..huhu

korang pernah tak alami benda camni?

macam lagu damasutra tu..UMPAMA MIMPI DALAM MIMPI..

No comments: