Saturday, May 19, 2012

tak pegi wedding tapi dapat souvenir..apa celop!haha

sket nyer panjang tajuk kan.. sebenarnya perjumpaan antara aku ngan makcik2 tu..tak diplan pun
hari minggu sebelum tu kak non wat kenduri kawinkan anak
aku memang dah plan awal2 nak pegi..
siap dah iron baju dah..
tapi tu la..kita hanya merancang..tuhan yang menentukan semuanya
hari kejadian tu..dengan hujan lebat nyer (kalo ujan aku tak biasa nak drive lagi..huhu) ngan cik abang tak sihat lagi..haihh..
nak taknak terpaksa la tak pegi..melepak dalam bilik jaga orang sakit n baca novel jela
tapi kak non ni baik sungguh la..pas lunch tu..dia bagi gak souvenir ni untuk aku..
aku bukan kenal dia setahun 2 ye..tapi dah belas2 tahun..
tak pernah gaduh..nauzubillah..jangan diminta pulak..bukan setakat dia je aku baik...ngan 1 family dia aku baik..raya pun dia datang beraya sampai umah kampung kat pahang nun ok..tu dia..baik tak baik kami berdua..ehehe

kotak mug..anak 1st la katakan..semuanya mesti special
ada telo pindang juga..tapi sayang..aku tak pandai nak makan..huhu..bunga telo adalah cantik..aku suspek kak non wat sendiri as dia memang berseni dari dulu..suka wat benda2 kraf camni..
ada cookies..ni dapat 2 bekas..tapi haram sekeping pun aku tak dapat rasa..letak kat luar..sahih la adik2 ipar aku or adik aku yang abiskan..
mug yang cantik..mak mertua aku sahih suka..sebab english style..ada corak bunga2 ni..1 aku amik..1 lagi aku dah stand by nak bagi mak mtua aku..hehe
ada nota juga
terasa disayangi kan..
silalah jaga ukhwah sesama manusia dengan sebaiknya..jika dijaga dengan betul..insya allah..persahabatan kita akan baik sampai biler2..:)

No comments: