Friday, May 4, 2012

Pesta buku

ni sekadar gambo hiasan..aku g pesta buku 27 april..masa tu ada event kat SK..so pagi tu aku act as a secretariat la gak..dok kat meja registration..morning coffee tu sempat je nak join..pekena n melantak kuih..tapi tea break tak sempat join sebab ke'kelam-kabut'ness pasal event lambat abis..PC pun terpaksa la lambat start..huhu

aku ke pesta buku sepatutnya sorang2..dari ofis la..(sebab aku amik cuti petang, ingat nak lepak la lama sket ngan novelis kesayangan aku ni, Norhayati Berahim) ...plan asal nak jumpa BFF aku kat sana (nurul ainun)..pastu pagi tu sumanya plan tak jadi..dia malas nak g pesta buku sebab lakinya nak solat area jamek..berjanjian lak ngan farihah..pun tak jadi sebab event lambat abis..aku lambat gerak..sudahnya aku suh dia jalan dulu..aku?sorang2 la..ikut plan asal balik..hehe

novelis, Zuraidah othman pun ada..budak comey tu anak NB..teta (nama panggilan)..sapa yang kenal kak Zu ni..dia ialah penulis bersama novel PILOT CAFE with Ahadiat Akashah dulu..opss.
kalo sesapa ikut aku memang jimat masa sangat..sebab dari awal aku dah set nak g 2 booth je..alhamdulillah..keduanya sehala..senang..aku sampai pwtc jam 1.15..kuar dari situ kul 2..haha..ni aku sambar di booth MOY..memang minat baca 2 majalah kartun ni..heyy..tu bukan sekadar kartun ok..korang selak dalam..macam2 kisah ada..agama..kisah hantu..info dunia..macam2..
beli 2 majalah dapat 1 paperbeg
dari dalam FB lagi kak NB dah uar2kan sesapa datang booth dia..akan dapat 2 gifts ni..sapa yang beli lebih RM50..tapi sebab aku dia dah kenal..jadi aku dapat la lebih..hehe..sepatutnya dapat 1 je..

buku2 yang sempat disambar..best semuanya..
ni la paling mahal..hehe
yang berbungkus tadi ialah tudung sarung ni..dah selamat aku bagi kat anak buah aku wat pakai ngaji..bukan sebab aku tak suka..tapi tak muat..hehe
hoho..ni ialah koleksi kartunis favvy aku dan mycinta..giler best kartun dia walopun sangat huduh..hahah

apapun kali ni aku sangat puas ati sebab booth NBkara sangat strategik..hehe

2 comments:

PUANSTOBERI said...

NB Kara kat luar je kan... tk beli novel pun thn ni :)

ItaYaniN said...

yup..strategik giler lokasi NBkara thn ni..ala x jmpa reen..kalo x leh minum2..hehe