Sunday, May 6, 2012

adiah persaraan

adiah buat uncle yang akan bersara
sejak 2 menjak ni aku memang busy..ye..bebetul busy ye..bukan pura2
nak berborak pun memang kekadang tak sempat..tapi kalo ada orang ajak borak takdela aku menghalau..hehe..sambil2 buat keje tu boleh je nak melayan borak..kang tak agak2 dicop sombong ..poyo..dan sewaktu dengannya..
selain dari kesibukan projek, event, keje seharian...aktiviti sosial camni pun aku juga kepalanya..
tahun ni tahun kesedihan la untuk jabatan aku..
sebab seorang uncle akan bersara jun ni
memandangkan jabatan aku secupit (eh..kata bilangan baru..haha) je stafnya..maka, start dari bulan jan tahun ni sampai la april kitorang dah plan (eh..bukan kitorang..tapi aku gak yang bagi idea..:)..)nak bagi something special kat uncle ni (kitorang memang panggil dia uncle..sebab hormat dia pangkat ayah2 kan)
yang jabatan nyer ada adiah..tapi nak bagi yang lagi special dari kami semua..
oleh itu, start jan - april kitorang main kutu..sampai May actually tapi kitorang last collect bulan april tu..
nak tau kitorang bagi apa? ye..trip percutian..hasil per'kutu'an seramai 25 orang dalam jabatan aku telah mengumpulkan hampir 2k untuk tujuan itu..
kitorang memula plan nak bagi dia trip ke Indonesia..tapi ada la beliau terbagitau yang impian selepas bersara ialah beliau nak pegi ke Sabah dan Sarawak..
ha..apa lagi..aku pun survey la segala mak nenek travel agency nyer price..
tapi sumanya cekik darah..bila aku wat sendiri semua arrangement..semuanya dibawah bajet 2k tu..ha..berbaloi kan..
dan beliau pun dah selamat pergi pada 1 hingga 4 may 2012 yang lepas..tu la envelopnyer..segala dokumen yang berkenaan percutian tu..muka2 yang ada di situ ialah shareholder nyer..hehe

ni yang sharing suka2..official farewell lunch aku gak organizer..23 may ini..(cari tempat, buat cenderahati dari dept, collect duit..suma akuuuuuuuuuuuuuuu jugakkk) haihh..nak merungut pun tak boleh..orang dah percaya kan..layan jela

ni bos aku baru je lantik aku jadi 1 of committee untuk family day bos besarrr...huyoooo...niceeeeeeeee kan..keje aku biler nak setel boss??leh jawab tak..huhu

No comments: