Monday, April 16, 2012

on course - 9 & 10 april 2012

buat pertama kalinya pada tahun ni aku pegi cos..internal je
salunya untuk setahun kitorang boleh pegi cos selama min 5 hari ..
macam aku dah ada plan sendiri..salunya setiap tahun aku akan pegi 1 cos internal dan 1 cos external (hotel)
kali ni aku g cos 'building personal influence'..
tajuk je macam lain..tapi intipati cos tu lebih kurang tolak tambah je dari cos2 yang penah aku pegi..
ramai yang pegi cos ni pun geng2 dan kenalan aku gak..so, tak janggal la
apa yang penting g cos ni ialah bab makannya..hehe..tu penting..salah 1 sebab yang penting tu..
makan yang disediakan untuk 2 hari tu complete..dari tea break pagi, lunch, tea break petang..dinner je takde ye..sebab cos tu salunya start kul 9 pagi sampai 5 petang je
sedihnyer aku lupa nak snap tea break nyer menu..lunch je aku rajin nak amik..hehe


1st day..makanan disediakan secara buffet..untuk hari pertama ni aku amik baby kailan sos tiram, sotong masak kunyit kot, kari ikan dan creamy sauce fish fillet..rasa?so-so je..nasi keras sangat..biler kunyah rasa macam beras pun ada


dessert pun ada..serta air untuk hari tu..sarsi


2nd day..1st day amik seketui ban dan sapu marjerin..sedap..so, hari ke2 repeat..kali ni amik sup labu berkrim..sapu butter n cicah..sedappppp..tapi diorang kata tak sedap..suka la..tekak aku..hehe


nasi aku amik 2 sudu je..letak udang masak lemak, sayur campur, ayam masak merah & kepingan ikan tu masak apa ntah..


hari ke2 cos..dapat la sijil ni sebagai tanda penyertaan..


next cos aku ialah pada 18 - 19 june 2012...kat sunway putra je..(nama baru untuk the mall)..memang saja cari cos kat hotel dekat2..payah nak pegi kalo jauh2..harap2 venue tu tak tukar la ..huhu

No comments: