Wednesday, April 25, 2012

amboiiiii..

jumaat lepas aku ke jalan TAR.. sorang2 je..takde sapa nak teman..hehe.. takdela..aku lagi suka sebenarnya jalan sorang2..kekawan aku kata kalo diorang ikut aku..tak sanggup nak kejar langkah aku..macam lipas kudung diorang kata..haha tapi sungguh ke tak dorang kata gitu..bayangkan jela..hari tu je aku ke beberapa tempat sekaligus.. memula ke tabung haji @ maju junction..pastu nengok tutup..aku ke medan mara ..hajat hati nak g bank islam pun tutup..alamak..susah sungguh la kalo urusan tabung haji nak dibuat time hari jumaat..suma tutup..padahal hari jumaat je yang kita ada long hour lunch..haihh pas ke medan mara..berpatah balik ke jalan tar..aku cari kad perayaan vaisakhi.. merata ok..sampai masuk ke masjid india pun tak jumpa kedai2 buku kat area jalan tar pun suma aku masuk..haram suma takde jual.. apakah.. tengah jalan2..tetiba mata tertumpu ke depan.. amboii..seksi sungguh.. tapi dalam mind aku tak fikir apapun... cuma terfikir..macam2 fesyen orang ni..
untuk makluman..mereka tu bukan melayu ..beragama islam tu tak pasti (kekadang ada gak orang arab datang melancong ke malaysia tapi pakaian macam barat..gitulah) so tutup mata jela cara camana pakaian depa pun.. cuma teringat dialog saadiah dengan P ramlee dalam citer musang berjanggut "kenapa engku takut dengan panas? panas ni bagus engku..panas menghidupkan tumbuhan..panas juga blablabla *tak ingat*...jadi, orang yang bodoh saja takut dengan panas ni engku" begitulah sket lebih kurang..jadi, tepuk dada..tanya akal, tanya hati ye..:P pengakhiran perjalanan aku hari tu ialah di subway..*wajib kan*..ahaks..

No comments: