Sunday, March 18, 2012

PABM 2012

ada sesapa nengok pidato antarabangsa ni tak?
selama ni tak penah nengok pun
tapi aritu tetiba lak ternengok..maybe takde citer apa nak layan..

"PUTRAJAYA 8 Mac - Peserta Afghanistan, Sebghatullah Qazizada dinobatkan sebagai juara Pidato Antarabangsa Bahasa Melayu (PABM) Piala Perdana Menteri 2012 bagi kategori antarabangsa yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini malam ini.
Peserta dari Malaysia, Fathiah Ibrahim pula muncul juara kategori nusantara pada pertandingan peringkat akhir yang melibatkan lapan peserta.
Hadiah kemenangan bagi kedua-dua kategori itu disampaikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada majlis tersebut.
Turut hadir, Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.
"

petikan dari Utusan



pemenang kategori antarabangsa dan nusantara



yang buatkan aku terus melekat..ialah adanya si comel ini


peserta dari Jepun..yota kot nama dia..


dah la comey..pandai pulak bergurau..memang ramai peminat..cakap laju je..kekadang tak tertangkap apa yang dia bahaskan..haha..frust juga sebab dia tak dapat placing pun..


tapi yang penting ramai peminat ok..muka comey la katakan..ahhah






amacam?tersuka gak ke..


apa kata next year kita nengok lagi...mesti ramai yang lawa2 dan comey2 kan..hehe

No comments: