Wednesday, March 14, 2012

nasi tomato set

minggu lepas adalah hari rajin aku
salunya nak masak menu yang leceh2 sket adalah pada hari Ahad..
sabtu tu pun sekarang dah payah sket nak masak sebab kekadang aku kena datang ofis
jadinya..ahad tu pagi dah bangun..nengok apa ada dalam peti..kuarkan..terus siang..bab siang menyiang bukan aku..tapi mycinta yang uruskan..aku tinggal siapkan bahan tumis dan lain2 sahaja..




udang masak ijau..why udang?sebab nak try something new lak..salunya resepi ni aku buat untuk daging/ayam je..tapi masa tu rasa nak cuba lain lak


nasi tomato


ulam timun


ayam goreng rempah


amacam..?nampak hebat tak?hehehe


tapi mycinta tu tak makan nasi kaler2 ..(kitorang nyer personaliti memang terbalik..aku tak suka makan nasi putih..kena makan nasi berasa n kaler2 je..dia lak tetap la nak cari nasi putih walo apapun aku masak..)


so, masak la nasi putih untuk beliau..


nak resepi UDANG MASAK IJO?? tunggu pasni ek..

No comments: