Sunday, March 25, 2012

kawin..kawin..

sejak dah reti mendrive keta sendiri ni..aku kemana2 sekarang drive je ..senang kan..tak payah nak tumpang2 orang dah
ahad lepas majlis bertandang sepupu aku..
nama khairul shamsani..tapi nama panggilan e'oi..hehe..dia ni bukan saja sepupu aku tapi juga 1 susuan ngan aku..kiranya adik beradik betul la ye..
majlis nyer di batang berjuntai or nama baru nyer ialah berjuntai bestari..
aku pegi ngan abah aku n acu je..cik abang aku ada tournament pingpong kat matrade..jadi, toksah kaco beliau..dia dah izinkan aku pegi pun dah cukup bagus..hehe
jadi, korang layan jela gambo2 aku yang snap guna hp murah ni..hehe


ni gambo niyaz masa majlis lain..tapi aku attach jela sekali..hehe


majlis ni makcik aku sendiri yang masak..sebab beliau ada katering sendiri..jadi, senang..dapat anak2 buah yang derhaka macam kitorang ni yang tak tolong langsung..datang pun tolong makan jela..hehe..ni aku nasi minyak, ayam masak merah ngan ikan gulai sket..perut tak best..jadi aku amik lauk tu jela


ni perut orang sebelah (akak aku)...ada juga nasi putih dan a few lauk kampung ye..siput sedut masak lemak..gulai ikan..ikan pekasam..macam2 lagilah


korang nengok tangan abah aku..saja ok nak enterframe..konon nak tunjuk lauk tu


nah..akhirnya kami ada juga gambo bersama..dari kiri tu mak anjang aku tapi kitorang panggil anjang kecik for pompuan..anjang besar for lelaki..hehe


bising ok kat situ..tapi korang nengok si nafis..beriya sungguh dia tido..tak pedulik dah orang lain


bekas pengantin baru..haha..january aritu turn diorang


ish2...lena sungguh


dah makan nasi..depa pekena cendol pulak..siap ada gerai cendol..aku tak reti makan cendol..maksud aku yang panjang2 ijau tu..aku kalo makan hirup air je..eh..santan..hehe


tu dia..beriya makan cendol..


pengantin pakai pink..hehe


mereka kata muka aku nampak lain biler pakai spec ini..jadi saya pose la gedik2 sket..haha


budak cukup tido ..ceria ngan gigi 2 batangnya tu..hehe


agah dari jauh gelak..cer hulur tangan nak amik..terus cebik..ntah apa2..


eh..me lagi..sori..kat blog sendiri la nak perasan pun..haha


the pengantin..takde sanding..just makan beradap, potong kek dan jumpa tetamu je..


tetiba akak aku sibuk nak nyelit


ni gambo snap sendiri..tak tau tetiba toyol kat belakang tu pun ada menyelit..hehe..toyol itu ialah adik pengantin lelaki..nama khairul kamal..kitorang panggil kamal @ alicho..tak tau la mana datangnya nama alicho tu..arwah mak aku tau la..aku dah lupa..huhu


nak jugakkk


bekas pengantin baru beralih tempat..


hahah..perasan..member baru putus tunang..so sesapa nak berkenalan, sila amik no giliran ye ..single n available..hehe


ucu dan mak usu baru kuar dari dapur..sibuk prepare lauk pengantin..hehhehe..ucu aku adalah bekas seorang chef hotel..now tak keje dah sebab beliau pesakit diabetic chronic ..


aku sampai awal..kul 12 camtu dah sampai..aku dan adik beradik lain sponsor apam dot2..hehe


order from shida..


dok melangut kat situ..kul 3 petang baru gerak balik KL..singgah sungai buloh sebab abah aku nak beli pokok2 bunga..pastu terus antar dia kat Bukit gasing, PJ...then aku pun drive balik umah terus..


sekian la aktiviti hari ahad saya..:)

No comments: