Tuesday, January 3, 2012

makan seafood @ pantai Jeram

dari rumah pengantin kitorang singgah ke pekan ijok..beli kelengkapan barang sekolah anak2 buah aku ..rezeki ada lebih bulan ni..so, ada la beberapa barang yang aku sponsor..
pastu terus ke pantai jeram..memang dari awal lagi aku dah kabo kat diorang..kalo aku dapat bonus, kita pegi makan seafood kat pantai remis or pantai jeram..
so, ni la time nyer..
masa sampai tu baru nak kul 6 camtu...tapi nak dapat tempat pun kena tunggu hampir 45min..pastu nak beratur memilih seafood dan order menu pun dah dekat 1 jam..
tapi berbaloi gak..sebab sumanya adalah sedap2 belaka..meh nengok gambo


kami dok kat saung 1 & 2..jangan tanya aku apa saung tu..aku pun tertanya2 sampai sekarang..tapi rasanya lebih kurang macam pondok kot..


suma ada..tapi iwan je tak dapat join last minit..ada golf course @melaka


si am kalo bab makan..sanggup balik KL...dari ipoh tu..haha


mycinta & acu..pondok kitorang ni bebetul berdepan ngan laut..tapi tak berapa nampak sebab penuh ngan orang..suma dok tunggu tempat kosong


tukang belanja


luckily sangat sebab abah aku dapat join kali ni..susah nak dapatkan dia..kalah menteri ok


antara yang diorder.. kerang bakar


otak2..nampak hangus..tapi isi dalam macam lembik2..tak berapa masak kot


ikan kerapu sweet & sour


baby kailan ikan masin


nasi ..aku amik suku je..motif sangat nak ratah lauk..hehe


sup sayur..tapi ada isi ayam juga dalam tu


sotong goreng tepung


udang butter


ketam goreng bercili..ni sampai dah lambat..so, meratah sampai abis..sedap!!


total untuk 12 orang makan..tolak baby & budak kecik yang makan memain tu..dalam 10 orang jela yang makan bebetul.. kena bayar dalam RM318 ..mahal tak?


tapi ok kot..sebab macam2 dapat makan..ketam & udang tu memang mahal tau sekarang kat pasar basah


sapa yang tau pantai jeram tu kat mana..sila pegi kat Aroma Ikan Bakar..situ ada beberapa kedai lain..