Saturday, December 17, 2011

souvenir dari Iran/Dubai

balik dari kuching..iwan datang umah aku bagi souvenir2 ni
salah 1 sebab dia tak ikut kitorang nyer trip aritu sebab dia sibuk ke sana sini..g Iran la..pastu balik g kK bawak pelancong la..pastu balik KL tak lama tu g balik KK sebab ada staff day ofis dia lak..sampai dia demam dan tak dapat join kitorang kat Kuching tu..
burned gak la tiket dia ..sebab aku dah booked kan tiket dari kuching ke KL untuk dia..huwaaaa..
tapi takpela..as long as yang lain ada..cukup la..
ramai yang tertanya2 ..banyaknya duit kitorang makan angin ramai2 ke kuching tu..hahah
memang tak la kan..kitorang collect RM50 sorang setiap tahun..sampai la bulan Nov/Dec..nengok berapa collection..tapi perancangan nak g mana tu dibuat awal la..pastu baru la decide nak collect berapa sorang dan camana aku nak plan ngan collection tu
pemegang duit2 tu ialah aku..(aku memang salu disuruh pegang duit/amanah..tapi among family n ofis sahaja je aku berani..orang lain tak kot..huhu)..
ikutkan memang tak cukup..tapi macam accommodation..sebab ofis aku ada kemudahan..aku sponsor la bab tu..pastu ada la yang volunteer nak sponsor tu ini..macam makan malam ke..lunch ke..city tour tu pun kitorang share2..
duit tu tak kisah..boleh cari..(aku sendiri memang tambah banyak untuk flight sebab masa tu beli harga tak promo..huhu)..aku memang ada target..kalo tahun ni kuching..insya allah..next year nak g KK lak..kalo ada rezeki lebih kan..
yang penting kalo aku happy..aku nak family aku turut merasa happy itu..
insya allah ..giliran family mertua aku lak pasni..
eh..larik topik..ok2...layan la apa benda adik aku bagi sepanjang dia g Iran/Dubai aritu..(dubai tu dia transit je..hehe)


t-shirt dubai for mycinta..fine..untuk aku takde tshirt..sebab takde saiz..:(..


tshirt untuk acu


fridge magnet (Iran)


fridge magnet (dubai)


kacang pistachio..ni dia kata mahal..sekilo RM60 kot duit kita..so dia bagi kitorang merasa sorang sket..


ada mug juga dari Iran..



1 benda aku leh puji adik aku ni..kalo dia travel..memang tak lupa beli apa2 untuk kitorang


semoga berkekalan sampai biler2 la ye..:)

No comments: