Friday, December 23, 2011

MyviTaku..huwaaaaaaaaa

sejak aku menjadi 'lady driver' ni..perkara paling aku takut sekali kalo keta aku terlanggar keta orang or dilanggar oleh orang lain..
kalo time slow tu takpe lagi..(means takde la teruk sangat 'kecederaan'nya..)tapi kalo tengah laju..kat highway ke..nauzubillah la..taknak la kalo boleh..
bab menjaga barang..memang aku ni jenis sayang dan agak pandai jaga barang..
so, dengan agak tak berapa nak bangga nyer..aku nak persembahkan la ke'cemerlang'an aku menjaga harta nan 1 ni sepanjang ada keta ni..


depan kiri..nampak calar tu..gara2 orang sebelah parking aku tu..dia nyer busuk ati..tak bagi keta orang lain block keta dia..dia g park moto belakang keta dia tu..tapi dia lajakkan moto tu sampai keta aku..abisla..time aku reverse..seret sekali la moto dia..nasib aku slow je..moto dia takde apa..cuma terjatuh (nasib baik dia takde masa tu..hahaha)..aku angkat moto dia..aku nengok keta aku ..huhu..tapi tu pun dah berdebar rasanya..


hari yang sama menyeret moto tu..melalui jalan sempit nak menghala ke Ong Tai Kim gombak tu..sepatutnya keta line depan tu benti..aku yang kena jalan..pastu aku jalan, dia pun jalan..ALphard lak tu..abis la dia hentam keta aku..nengok atas tu..agak teruk ..nasib tak kemek je..depan sket dari jalan tu aku benti..aku tunggu gak dia datang..tapi haram jaduuuu..tak datang2 pun..aku pun jalan..ni la mendapatnya..pastu..2minggu aku tak drive..macam trauma..panaskan enjin pun sekali je dalam 2 mggu tu..ehehehe..


ni tang belakang kanan..ni seminggu aku dapat keta..tapi ni bukan salah aku..rasanya orang sebelah parking aku tu..sebab adik ipar aku dulu park pun kena gak..orang sebelah aku tu memang takleh tolerate nyer orang..kalo kita park dekat sangat pun takleh..nanti dia bukak pintu..memang saja je buat2 terlanggar pintu keta ko..so, adala yang bercalar..ada skali tu budak bujang depan umah aku park keta belakang keta dia..kemek dibuatnya..dia langgar je..alasan dia sapa suh block keta dia..eh2..memang takde tolak ansur nyer orang..so, dulu aku park bonet keta dulu..dah kena gini aku park muncung dulu la.. pastu aku jarakkan sket keta aku ngan dia..


orang kata kalo ada keta..normal ek kalo bercalar gini..tapi aku bebtul takleh nengok la..sakit hati..sakit hati..huhu

2 comments:

AdanyaKauUntukku said...

tak pe tak pe..prektis make perfect

BHMB said...

aah..xpela..dh cntik blk pun sbb dh antar g cuci n polish blk..hehheheeh