Thursday, December 8, 2011

Kuching Trip - Santubong & Kg Budaya (Sarawak Cultural Village)

ni sepatutnya termasuk untuk tour pada hari pertama
tapi kami memang dari awal taknak masuk Kg Budaya ni (atas faktor mahal dan ada baby...tau jela dalam tu ada 'macam2' benda kan..takut la baby ngigau ke ..ada 'benda' ngikut ke..)
tapi masa nak g city tour hari ke2 tu..am tetiba tanya takde pegi beach ke..tanya En. olis..dia kata kalo nak g..paling dekat pun Santubong la..which is 30-45min lebih kurang dari town..tanya dia leh bawakkan tak..dia ikut je..since dah bayar pakej tu kan..
so kitorang on jela..dulu first and last aku g kuching tahun 2003, rasanya memang banyak giler la yang berubah..termasuk la arca kenyalang ni..dulu pantai open je..sekarang dah dibuat restoran dan kelab ..dalam taknak pegi kg budaya..pastu en olis senyum jela..rupa2nya kg budaya adalah berdepan je ngan pantai ni..ceh dan ceh..hehe..aku dah g 8 tahun lepas..mana nak ingat kan..so, amik gambo jela depan kg budaya..orang kata buat syarat konon2 dah sampai..tapi tak masuk..haha


agak kepanasan..matahari baru nak naik..padahal baru kul 10lebih gitu


ada nampak sesuatu yang ganjil tak?hahahaha..sapa pandai memang la dapat kesan apakah ia..ahaha


panassssss..suma gambo sambil berteduh


yeay...gambo beramai2


dan lagi


nampak tak arca tu..menghadap laut


depan kg budaya


cepat2 ..panas


mereka dah tak kuasa..


mestilah ada gambo kami berdua kan..kalo tak, mana lengkap..hehe


rasanya dalam 15-20min je kat sini..panas semacam sehh...

No comments: