Saturday, December 3, 2011

Kuching Trip - Preparation

ni kisah sebelum pegi..2 minggu sebelum nak pegi..aku dah siap2 wat last preparation..
memandangkan aku adalah person-in-caj kan..
jadi suma adalah tanggungjawab aku..tiket flight, hotel, city tour..segala2nya..
kenapa aku je yang kena? sebab antara adik beradik aku, orang yang salu travel (konon la sangat) ialah aku..orang kata kira berpengetahuan dan berpengalaman la..
lagipun aku kan keje ofis..so, segala kemudahan untuk print doc senang la..(opss..salah guna..i'm sorry..:)...
ni la doc2 yang aku dah siap asing2kan ikut kepentingannya..korang yang rasa nak ikut cara aku..sila lah..yang baik kita ikut la..yang tak baik sila tinggalkan ye..hehe..
aku memang bab2 gini aku agak teliti sket..


boarding pass (KL - kuching) ..adalah lebih senang korang wat self-check-in..tak banyak buang masa di kaunter nanti..


city tour...ni untuk mudahkan korang kol orang tour agent tu..macam aku..ada book 1 company untuk airport transfer to hotel & city tour...so, ni aku print bukti pembayaran dan itinerary sepanjang kat kuching

accommodation..macam aku adalah orang yang bertuah mendapat special rate hotel (atas ihsan ofis aku)..tapi jangan dilupa pula membawa GL ye..so, tak perlu dibayar apa2 masa check in dan check out..(melainkan korang ada caj tambahan macam late check out/dobi/phone call..tu kena personal bill la ye)


boarding pass untuk balik (Kuching - KL)


ni sebagai just-in-case situation..bawa jela flight itinerary..mana la tau kan

insurance untuk flight pun bawak jela ..mana tau ada perkara yang tidak diingini terjadi..


amacam?teliti tak aku?

ye..sangat well-managed kan?

tapi penah dengar "kita hanya merancang..tuhan yang menentukan"..

ha..tu la yang terjadi kat aku..nak tau?


TUNGGUuuuuuuu

No comments: