Tuesday, December 13, 2011

Kuching trip - Lunch

kompilasi lunches dari hari pertama datang sampai la hari last di kuching





masa ni pas check in kat hotel..di RJ ayam bakar..tak jauh dari hotel..dalam 5-7min berjalan kaki



walopun lapo...tapi muka tetap maintain kan..hehe



dari jauh nampak kedai ni memang nak try..sebab nengok ramai orang..so, kitorang assume mesti sedap la kan



pose dulu..nengok nia..macam tak kuasa je..



milo dinasour..aku punya



acu makan set pecel lele



mycinta makan set ayam penyet..nampak ke bumbu nyer?tak kan?huhu



tapi yang ni terbaikkkk...sila la try kalo g ke kuching ye..order fried banana with cheese..dia tabur cheese n letak susu..rasa mabeles!!tak cukup makan kat situ..siap tapau bawa balik hotel ok..ketamakan di situ..

RJ special fried rice..sedap?ermm...so-so la..

sian giler bebudak ni..niyaz sambil ngunyah mata tutup..letih sangat la tu

blackpepper chicken fried rice @ tun jugah mall

nasi ayam sedap @ tun jugah

1st city tour lunch @ serapi corner

mi kolok..sedap tapi sket sangat

laksa sarawak..pun sedap

nasi ayam sambal belacan

2nd day city tour ...lunch nasi beriani @ RnR

nasi campur..ada sayur kangkung belacan..ada ikan terubuk masin dan rendang ayam ala sarawak..


yang masa makan kat tun jugah tu ialah hari last di kuching..kitorang g sarawak plaza (sebelah hotel)..tanya kat cashier situ ..mana tempat makan sedap lagi..or foodcourt ke..dia suh g seberang..tun jugah mall..naik tingkat 3..ada foodcourt..


pilihan banyak..murah dan sedap..


tapi dapat tau pada hari last..huhu..rugi2..

No comments: