Wednesday, December 14, 2011

Kuching Trip - Dinner

1st nite tu kitorang makan kat gerai tepi2 waterfront je..
ujan renyai2 lak tu
kedai pun tak banyak pilihan..kitorang makan kat kedai pertama sekali..
nak makan nasi..tapi dia kata kena tunggu jap sebab nasi dah abis so tengah masak lain..okla..tunggu..tapi biler ada mat saleh datang..dia order nasi ada pulak kan..
padahal mat saleh tu datang kendian dari kitorang...diskriminasi di situ..sebab tak puas ati..takde la sebarang gambo dari dinner 1st nite kitorang..
pastu malam kedua lak..akak aku ayu tu memang dari petang g mengukur jalan..so, dia tak join makan malam kitorang..so, aku, alin, dan para suami, acu n am jalan2 menyusur waterfront..pastu decided nak makan kat seberang jela..masa tu pun ujan renyai..
pegi naik perahu yang tunggu masa je nak jadi tukun..tukang dayung pun tua sangat..biler sorang2 naik dia suh balancekan..hahaha..scary giler..balik tu kitorang pilih perahu yang agak2 moden sket..lebih menjamin keselamatan..hehe..giler tak..dah la takde jaket ke apa..naya je kalo jadi apa2 kan



makan kat foodcourt kat seberang sungai yang banyak giler pilihan



niyaz wat peace tak jadi



nampak muslimah sangat kan aku?hahah



nafis menyusu dulu..tak lama pastu tidoooooooooooooooo



bubur nasi + ayam untuk nafis..air baby blue untuk acu..laici lemon untuk aku



tomyam campur



rojak buah RM7..(ada 3 pilihan..nak rm5 ke, rm6 ke or rm7..aku pilih la rm7..tamak kan..)..tak sangka banyak sangat..sampai terpaksa ditapau bawa balik



mycinta n am minum white lady..campuran jagung + susu + laici + isi jagung tin



pari bakar ..rm12



order sayur midin & sayur campur



kerapu masak 3 rasa..suh diorang wat stim..tapi tak tau lak..sabar jela..



ikan bawal pun masak 3 rasa je..nasi + ikan bawal+kerapu+sayur midin + sayur campur order dari kedai yang sama..kitorang kena tipu kot..sebab total untuk 4 makanan tu ialah RM98..gilo ahh..nengok la ikan dia besar mana je pun



of cos la nasi mesti ada kan



rasa sedap la..tapi bukan lauk2 tu..cuma ikan pari bakar tu memang terbaik rasanya..(terbaik kalo g kuching la..kalo g tempat lain ada lagi sedap..ahaha)



dalam merempan2 cakap mahal..licin tetap licin kan..dah kata mahal..takleh la membazir..huhu



ujan renyai..macam rapper tak niyaz



dalam perahu yang diyakini selamat



acu n am..



mycinta ngeri sket masa naik tu..haha



sat je pun dah sampai seberang..



malam last di kuching..kitorang pegi ke Top Spot..katanya tempat wajib pegi kan..so, aku pegi jela..wat merasa orang kata



order umai..rm10



omellete ngan isi kupang kot..ntah apa ke namanya..lupa lak aku



kerang rebus ..sebaldi airnya..huhu



ikan kerabu stim nyonya



baby kailan



ikan kukus tomyam



sup ayam




sedap juga..total makan kat topspot adalah rm199..ok kot..sebab kitorang seramai 13 orang..hehe

No comments: