Saturday, December 24, 2011

Friend or Unfriend?

antara FB dan twitter..aku hanya ada akaun FB je..sebabnya ialah aku ni FB pun jarang nengok status orang dan update status aku..

tapi twitter artis2 kekadang ada gak aku curi2 nengok..saja nak nyibuk..hehe

so, aku pun tak tau apa tujuan berFB ni..tapi sesekali meluahkan rasa hati ada jugak laa..

dah add kekawan sekolah pun dah..tapi sangat2 jarang ber'keep in touch'

cuma nyer aku rajin masuk FB sebab nak beli novel terpakai or kain pasang/blaus..haha..ni dah addicted

aku kalo bab nak add orang amatlah jarang sangat..sebab kalo orang tu aku kenal..bolehla nak add..tapi kalo tak kenal..gilerkah nak add2..

tapi kalo orang request nak fren tu..salunya aku nengok dulu..aku kenal ke..kalo kenal..dari mana kenalnya..sekolah ke..teater ke..kolej ke..kawan 1 ofis ke..dah pastikan suma tu barula aku accept..

kalo dah accept lak..salu nya amat jarang skali aku nak komen2 kat status orang..ada tu ada..tapi sangat2 jarang..kalo aku rasa perlu nak komen je aku nyampuk..kekadang tu sekadar baca je..

sebenarnya nak citer kisahnya yang berlaku baru2 ni..ada la seseorang tu..dia bukanla kawan aku..cuma aku berkawan atas dasar dia tu sedang berkawan dengan adik aku..

serius la..bagi aku..tak kisah sangat pun orang nak fren or remove aku as a fren ke apa..sebab aku pun bukan beriya2 sangat join FB tu..ada masa aku bukak..aku update...takde masa kalu.. tak bukak berhari2 pun ada..

cuma aku tau tujuan aku berFB sekarang adalah nak upload gambo2 aku g mana2 or wat apa2..sebab senang nak tag orang..tak payah nak email2 gambo dah ke kan..hehe

berbalik kisah unfren ni..aku tak tau tujuan seseorang tu berkawan pada mulanya ..pastu bila jadi hal apa2..dia remove kita dari fren list dia..apakahhh..sungguh tak faham

tambah tak faham biler sebelum tu 'dia' beriya2 antar mesej kat FB aku..minta maaf..aku yang blur sangat tak tau nak maafkan ke tak..sebab memang zero langsung dalam fikiran aku..tak tau apa salahnya dia tu sampai aku kena maafkan..

tetiba esoknya akak aku cakap..dia dah remove fren..memula aku ok je..pastu aku fikir..apa kejadahnya kan nak antar mesej kat orang tapi tak bagitau perkara sebenarnya..kan lagi senang sound direct camni "kak..saya nak remove akak dari fren list saya sebab saya taknak status saya up tu ada buat akak terasa ke.."..ha..senang kan..ni tak..ko dok la minta2 maaf tapi tak cakap kenapa..

aku pun tanpa ada rasa apa2..aku mesej dia balik..aku cakap apa yang aku rasa ..bukanla marah..more to luahan rasa kot..kalo iye pun ada problem..tolong jangan seret orang lain sama boleh?be professional la..aku cakap macam2 gak la..tapi direct tu memang kalo baca agak tersentap gak..tapi aku rasa asalkan dah cakap apa yang perlu..jadi dari side aku..kira dah setel..

malam tu dia sms..dia kata dia remove sebab taknak kitorang salah anggap la..taknak terasa ngan status dia la..macam2 ...1st sms dia aku saja taknak jawab..aku rasa suma benda aku dah cakap kot dalam mesej aku..so, aku ignore je sms dia tu..tapi masuk lagi 1 sms..ok, kali ni aku kena jawab..sebab aku rasa aku pun ada harga diri gak..aku pun taknak la macam nampak aku yang terhegeh2 nak fren ngan dia kan..

2nd sms tu memang aku kira sound direct abis..sebab motif dia unfren ngan dia..kalo dia taknak kitorang (aku + akak aku) terasa ngan status dia..dah tak fren pun dia still share wall to public..so, motif??oo..kalo jadi hal ngan adik aku tu..remove kitorang..so, kalo dah ok..fren balik?hohohoh..memang tak la aku nak fren balik..tu aku balas dalam sms tu..aku say sorry awal2 sebab once orang dah remove aku or aku remove orang..memang susah aku nak add/accept balik jadi fren aku..ala..aku rasa dia pun tak heran nyer nak fren ngan aku..sebab aku pun bukan artis..or bukan orang yang best2 pun kan

kalo dia baca blog aku ni..suka aku nak jelaskan..aku tak suka masuk campur urusan orang lain termasuk adik beradik aku..kalo diorang perlukan bantuan or khidmat nasihat dari aku je baru aku amik tau..selain tu..aku lagi suka jaga hal aku sendiri..so, kalo aku tak fren ngan dia or sesapa pun..tak jadi kudis kot kat aku..so, tak payah la risau lebih2 pasal hubungan dia ngan adik aku..sebab aku tak la bodoh sangat nak hasut adik aku supaya jangan kawan ngan dia lak..apa yang jadi antara aku, dia ngan akak aku..adik aku tak terlibat..so, watpe nak hasut dia lak kan..tu baru professional namanya

kepada orang itu..yang terasa dan tersentap tu..kalo rasa diri kita banyak sangat wat hal..sila la ubah..jadilah matang sket..umur tu bukan jadi persoalan utama..tapi kita masing2 ada otak ..jadi la orang yang 'cakap tapi serupa bikin' k..

No comments: