Friday, December 30, 2011

Bonus!!RM..RM..RM

seminggu ke 2 minggu sebelum dapat bonus..aku dah siap wat kira2 dah
hahhah..dah sibuk ngecek sana sini berapa kuantum bonus tahun ni..
alhamdulillah..tahun ni..tak sia2 la penat keje lebih masa dari sepatutnya..
dapat la cantik sket penilaian prestasi..hehe
walaupun tak la sebanyak yang diidamkan..tapi naik juga dari tahun lepas..
kat dept aku ni very competitive..so, kalo dapat naik sket pun dah syukur sangat..sebab sini ramai lagi yang hebat2..
untuk tahun ni dapat juga la dalam 3 bulan bonus..syukur2..
dah tolak utang itu ini bayar bil..ada la lagi beberapa 'K' yang tinggal
yang belen tu pulak dah tolak masuk untuk saving & pelaburan..barulah boleh dibelanjaiiiii..
mujur la ada suami yang berkeje di tempat yang sama
bonus dia tiap2 tahun lagi masyukkk dari aku..nyampass..tapi tak leh nyampas lama2 la..sebab tempias dapat la kat aku gak..haha..
moh nengok apa yang aku dah belanjaiiii ..


spec lama dah dibagi pada abah aku (power lebih kurang kot..abah aku pun syok je pakai..aku pun bagi jela)..so, wat la spec baru..untung wat spec ujung2 tahun ni..sebab suma tempat tengah sale kan..macam frame spec aku ni..harganya RM280 (jenama samsung) tapi ada 50% discount..jadi kena bayar untuk frame RM140...pastu tambah la silau ke kaler ke kat cerminnya tu..kena la caj dalam RM200 lagi..so, total RM340..tapi takpe..kat ofis aku beli spec leh claim..hehe


sila abaikan gambo acu yang tengah melepak depan tv itu..pegi kedai jatikraf kat jalan gombak nun..sale nyer start 24 Dec..aku pegi beli pada hari Jumaat, 23 Dec tu..salesgirl nyer baik dia bagi siap2 diskaun untuk set kerusi ni..sepatutnya harga dalam RM1900..tapi dia bagi aku harga RM1400 je dan free meja kecik & tinggi kat penjuru tu..dan free delivery juga..berbaloi kan


ha...ni tengah queue..sebab nak raya cina ni..ramai lak nak renovate umah masing2..aku salunya kalo dapat bonus..aku lagi suka beli barang umah..or reno apa2 yang patut..now dah kira2 boleh la nak reno tang ruang tamu tu..ni designer aku baru emel..ni kosnya dia kata tak lebih dari 3k..okla kot..at least nampak gak duit aku abis ke mana ye tak


kalo dah siap mungkin camni la rupanya..tapi keje2 reno akan start pas raya cina..huhu


ni benda yang pasti beli kalo bonus time..serius..tak kan rugi..aku pun kekadang macam orang lain juga..teringin nak pakai HP yang jenis latest..tapi biler fikir balik..HP ni akan datang jenis turun harga/susut nilai..jadi aku decided nak tolak la 2 cincin lama aku..dan amik yang baru..2 cincin baru ni aku cuma tambah RM500 lagi..tapi at least ok la..emas kalo time sesaakkk2 tu leh gak gadai..hehe


di jari yang gumuk..hehe


hoyeahhh


ishh..sibuk je nak letak banyak2 gambo ..:P..cincin tu cik abang aku yang belanja..:)


so far yang nampak macam mahal sket tu jela kot..


yang lain macam biasa la..aku beli dvd box set..Smallville season 10, desperate housewife season 7 & 8..buku2 & novel..nengok wayang..blablabla


ni tak sabar tunggu dividen ASB lak masuk..yeeehaaaaa

2 comments:

AdanyaKauUntukku said...

bestnya renovate rumah...aii ntah bila nak rasa..sob sob

BHMB said...

nanti umah besar dah siap..merasa la ko pulakkk..hehe