Monday, October 24, 2011

MyViTA

alhamdulillah..sekian lama aku menunggu...since sebelum raya posa sampai la nak dekat raya haji ni..akhirnya pada 19 october yang lepas aku telahpun bergelar 'lady driver'..
keta aku biasa2 je..yang penting boleh dibawa ke mana2..dan..bayaran ansuran yang tak membebankan..tau jela..bukan gaji aku beribu riban nak pakai keta mahal2 ni..so asal ada sudahla..
memula aku planning nak amik keta 2nd hand je..kelisa pulak tu..
see...aku nyer taste tak la tinggi sangat kan..sedar diri konsepnya..huhu
yela..kang dapat gaji abis semua bayar utang..nak makan pun tak leh camana kan..
walaupun ada suami..tapi aku lagi suka pakai duit gaji sendiri..duit mycinta bagi simpan jela untuk kegunaan lain..
pastu biler aku minta pendapat ramai..mereka cakap alang2 amik jela myvi baru..ok juga harganya..
kebetulan time dah bulat hati tu..ada pula karnival kat ofis aku ni..anjuran koperasi..aku pun sambar la kat situ..
pastu sepatutnya keta aku dapat sebelum raya..hajat di hati nak meround2 time raya sok ngan kereta sendiri la..tapi tu la kan..kita hanya mampu merancang..tapi Tuhan yang menentukan..kereta aku tak dapat time raya aritu..ada masalah di sana sini..bukan aku..tapi antara supplier dan koperasi ofis aku..
jenis aku pun bukan la suka push2 orang..jadi aku pun ikut la flow mereka2 tu..
tapi aku jenis kol gak la tanya apa progress..bukan lepas tangan terus..
debuk debak..setel juga akhirnya..dan keta ini menjadi milik aku officially pada 19 oct. aritu..alhamdulillah..



sebiji seperti yang ini..kaler aku minta hitam as my 1st choice..tapi silver sebenarnya yang aku berkenan masa test duduk kat karnival aritu ..mendapat juga..

uniknya gear kat tepi stering..bukan di bawah macam handbreak..

faiz..dia yang menguruskan semuanya..macam2 aku paw dari dia..hehe


sebenarnya nak membeli keta ni buatkan aku beberapa kali kira balik bajet bulanan aku..ada yang kena potong sana sini sebab nak cantikkan gaji bersih aku..tapi okla..selepas 7tahun aku ada full license baru la aku ada kesempatan nak bawak keta sendiri..fuhh..

tak tau la camana sok..harap2 semua ok la..

so, keta ni akan ku beri nama MyViTa..hahah..nak jugak kan...

korang doa2kan la supaya aku kuat semangat nak jadi pemandu yang berani sket..hehe

3 comments:

AdanyaKauUntukku said...

alhamdulillah
ha skrang senang sikit nak ronda2..

dan pastinya..
lepas ni baby pulakkKKkk yeayyyyyyyyyyyy

Mya said...

syabbas syabbas.. selamat bermyvita! :)

BHMB said...

ila...yup...sedang berusaha dengan jayanya..hahah
mya..tq2..jmpa tgh jln nnt jgn lupa senggol2an..haha