Monday, October 10, 2011

it's my bday!! ~part 1~

ceritera bermula..

sebenarnya tiap2 tahun..biler tiba date 10 october..for sure dengan sengaja aku akan buat2 lupa..

malangnya..eh..untungnya aku ni dikelilingi oleh orang2 yang sangat menyayangi dan mengingati aku..maka, takleh gak nak lupa..ahaha..so, pada 09/10/11 yang lalu, berlangsungla upacara menyambut birthday aku secara "terkejut" nyer..haha..

dalam family aku..birthday aku ni kira penutup..sebab takde dah pasni birthday yang jatuh bulan november atau december..so, aku ni kira last laa..

tu yang agaknya depa ni excited nak sambut juga kan

perancangan nyer diorang nak buat "surprise" kat aku..

tapi susah la kan..aku ni mesti leh bau nyer..yang mycintaku tu pulak jenis suruh aku clear sms dalam hp dia..tapi dia lupa nak delete dulu sms2 yang merancang itu..haha

sudahnya aku tau..tapi pas beberapa hari Hp tu takleh disentuh..sebab mycintaku tak bagi aku bau lagi "surprise" diorang itu..cehhh..so, aku pun buat bodo..

sabtu tu takde apa plan..dok umah seharian nengok laptop n tv jela..(mycintaku involved with games kat bank..huhu)

so, ahad tu memang malas sungguh nak kuar..tapi dipaksa rela juga oleh mycintaku..dengan alasan nak beli barang kat midvalley..tapi naik tren..lagi la malasnya..

1st..aku dah tau dah..ni mesti diorang tukar lokasi ni..haha

tapi takpe2..kita ikutkan je..urghhh..aku memang benci "surprises" laaa..huhu

yang buat aku tambah syak adalah..biler kononnya nak g midvalley..tapi naik tren komuter hala ke port klang..hahahah..giler syak weii..tapi still buat2 macam terkejut la..

tapi biler tanya mycintaku dia kata kita round2 la dulu..nanti tukar la tren ke midvalley balik..ok2..hehe..syhhh

sampai stesen padang jawa, dia ajak turun..pastu tercangak2..then acu lak kata..jom..tu keta iwan dah tunggu..uikk..ni apa citer kan..

sekali nengok..laaa..keta adik aku, iwan with gf dia..pastu keta akak 1st aku, ayu pun ada..

keta terus jalan..aku dah agak..ni mesti ke tempat yang aku sebut2 aritu..(pengaruh dari JJCM..ehhehe)

dalam keta..iwan dah kantoikan diorang..siap bagitau yang akak aku, alin dah pegi terus tempat tu..pastu tanya aku kat mana lak nak halanya..cehhhh..

tapi yang surprise..akhirnya jadi juga la..sebab..sebab...abah aku pun ada!!dan suma pun ada..complete family kitorang!seriously..memang terharu..tapi aku cover2 la..adehh..tak sangka la tahun ni nyer birthday memang menyemat kenangan terindah dalam idup aku..jom jela layan kitorang nyer celebration ni..huhu








sebelum pegi..pose syok sendiri sebab orang 1st yang siap dulu..padahal memula dia yang taknak pegi kan..haha




errrr


tensen sebab mycintaku taknak bagitau hal sebenarnya..huhu


takpe2..nak rahsia sangat kan..hehe

kita pose cantik jela.."cantik ke??:P"...*ada orang kata muka aku licin dalam gambo ni..sebab fair&lovely la..*~tangan kat dada, mata kat atas, lidah terjelir~..hahaha

dah2..last pose..hehe

bebudak ni pandai betul berlakon..masing2 muka tak bersalah je..

disini lah tempat yang dituju..ehehe

abah aku n nafis

menu..sakit ati..sebab tanya menu tu takde..menu ni takde..ada yang minggu depan baru launch..apa ntah..yang bagi kami menu tu buat apa?sengall

budak comey..

macam bugsy tak? *pet dalam bedtime stories tu..hehehe*

mulut dia asyik kemam jari je..naper ntah..

baru order..muka tensen sebab lunch dah lambat..kul 4 lebih dah masa ni

sabar menanti

sampai 5meja digabungkan..hehe

budak baju ijau tu..tak reti dok diam langsung..sampai tergolek pun tak serik2

muka nakal kan?tu kat dahi tu bukan kesan jatuh..tapi maskara mama dia dok pakai..cehh

muka miang..

ni air aku order..laici..tapi..sudu tak dibagi...nak kaut buah laici tu camana..adehhhlaaa

iwan yang kelaparan..dia kata tak breakfast pun..camana nak breakfast?bangun pun dah kul 12 tengahari..cerdikk

majoriti order ni..kuah kari ketam

datang secara set..nasi putih + kuah kari ketam = RM6

uyin nyer

abah aku nyer..nasi putih + sup ketam

mine - mihun sup ketam

ayu nyer...kari udang galah Rm18

selepas..ish2..macam dilanggar todak okkk..heheh..



overall..makanan kat sini biasa2 je..sedap lagi kari ketam masakan aku..haha


servis pun agak slow..layanan pun kureng..harga tu aku tak berani cakap mahal ke murah..tapi kami makan 13 orang (dewasa+kanak2) total rm180 lebih..


ketam tu kecik2 sangat..belum musim ketam kot..isi pun tarak..


pastu setnya tu..kalo didatangkan sekali dengan sambal belacan n ulam timun lagi molek kot..or tambah lagi telo dadar ..lagi best..


ni semata2 nasi dan kuah kari tu je..macam ada yang kureng je..


so, kalo sesapa nak pegi..aku tak nak rekemen..melainkan kalo ada perubahan dari point2 aku bagi kat atas ni..


perjalanan kami tak berakhir kat situ..bersambung ke tasik shah alam pulakkk...yok2

No comments: