Saturday, September 17, 2011

urghh..nasib tak tertelannnn

ni kisah minggu lepas gak ni
saja aku published lambat sket..biar reda amarahku..cewahhhh
aku kan bab makan memang cerewet...sangat2..
tapi kalo sapa2 yang terkono macam aku ni..sure pun marah dan tak puas ati gak kan?
aku bukan malaikat yang tak reti nak marah2 ..tambah2 biler dah kena tahap gini..huhu


ni kejadian masa aku breakfast kat kafe ofis aku...tengah sedap makan omellete..nasib la aku makan jenis suka menguis2..tup2..korang nengok apa aku kuis tu?ye..kulit telor ok..nengok la..kalo la dibuatnya aku tak perasan dan tertelan..tak ke terluka usus besar aku?haihhh..mau terberak darah aku gaya gini..kalo kecik2 tu leh maaf lagi..tapi nengok la..beza kulit tu ngan garfu sebelah tu..besar gak la kan..nasib la aku dah berjanji tak nak jadi pemarah lagi..aku letak tepi je kulit telor tu..nak komplen?hmmm..akan ku fikirkan..




2 gambo atas ni ialah buah longan..masa open house tut tut..tengah sedap ngap2 buah tu..tetiba kawan aku kopek sebiji buah nengok elok je ulat tu mengemut2 kat tengah isi..tu..yang putih2 tu ulat la..huhu...geli sehhhh..pun tak komplen sebab adatlah ulat dalam buah..macam mana nak kontrol ye tak?tapi kejadian atas tu memang dasar kecuaian manusia la..orang kata kalo buah ada ulat maknanya elok la..sebab buah tu takde racun..huhu..tapi takde maknanya nak telan sekali ulat tu...uwekkk

kalo kena kat korang camana?komplen?lu fikir la sendiri...:)

No comments: