Friday, September 23, 2011

ini bukan open house..:)

pada 16 Sept. 2011 (Hari Malaysia) aritu..aku ada wat jamuan sket untuk kekawan
bukan open house..ni sebenarnya tak plan pun
sebabkan hari tu je aku agak free..kebetulan hari cuti..so, banyak open house di sana sini..so, ramai la kekawan ofis nak datang umah aku beraya..alang2 tu aku ajak la kawan2 terapat yang tak dapat datang masa housewarming aritu..
adalah 2,3 orang yang tak dapat datang..takpe..raya tahun depan umah aku upgrade lagi..hehe..



the foods (semua aku lupa nak snap..nasib ada cik google)



spagethi goreng (ni agak lari sket..aku goreng tu angel hair - yang halus macam mihun tu..tapi aku punyalah sibuk wat tu wat ini..dah terlembik..jadi goreng pun dah jadi berketul..so, aku boh gambo yang semenggah sket untuk gantikan yang asal.hahah)



my masterpiece - kek batik (lebih kurang jela macam yang aku buat ni..)





bakso..walaupun tak penah jejak kasut kat indon..tapi aku dah lulus masak benda alah ni tau..*bangga*:P (menurut komen yang diterima..bukan aku masuk bakul bocor n angkat sendiri..hehe)



popia otak2..ramai dok ingat aku buat benda ni..hai la..rajin sangat la kawan korang ni..suma tu adalah import dari carrefour jela..hehe



** kredit gambar2 makanan yang sangat cun melecun tu adalah import dari google**


TETAMU



antara yang terawal..my boss, kak ogie, kak ita & tihani (anak k.ogie)



zura & hizwan, anak2 kak ita & anak k.ogie serta makciknya..



jue & suli..sama setema la pulak kan..hehe



maya & zalmi



ret, farihah & family



ada orang tu sampai buat macam dapur sendiri sebab anak2 dia buat perangai nak makan megi kan..hehe..masukla dapur sempit aku tu..huuhuhuh



dia ni memang regular visitor orang panggil..kalo datang umah aku tak sah kalo tak balik sebelum jam 12tengah malam..tapi hari tu je diorang balik awal sebab sama2 tengah tak sihat..


tq pada kekawan yang sudi hadir..yang tak dapat datang jangan la sedih..umah aku tak berganjak dari lokasinya pun..aduhaiii...boleh je nak datang bile2..tapi sila la hello2 dulu ye..boleh gak aku masak apa2 untuk dijamu..:)

2 comments:

Farihah said...

hahaha..jadi sejarah weii..gi rumah org pastu masak megi kat dapur org tu...tak sopan punya tetamu...hehehe

BHMB said...

xpe beb..ikhlas ni..aku x kisah pun sbnrnya..hehe